Моментите, в които политиците са опрени до стената, могат да

...
Моментите, в които политиците са опрени до стената, могат да
Коментари Харесай

Кризата с председателя на парламента като врата към светлото бъдеще

Моментите, в които политиците са опрени до стената, могат да са ключът за разрешаване на продължителни рецесии

Кризата с избора на ръководител на 48-ото Народно заседание бе предвидима. В Народното събрание суверенът реши да има два лагера с остри червени линии сред тях и един трети състезател в лицето на „ Възраждане “, който е коренно срещу всички.

Градивният разговор се оказва съвсем неосъществим , а парламентаризмът е изправен пред тежко тестване. По-логично е обаче въпреки всичко, колкото и да е мъчно, обстановката да откри позволение. Депутатите просто нямат избор. Те ще би трябвало да си приказват.

Парадоксалното е, че сходни моменти, в които политиците са опрени до стената, могат да се ключът за разрешаване на други сериозни обстановки.

Хиперинфлацията през 1996 година, да вземем за пример, докара до радикална смяна в страната. Дотогава България правеше прекомерно неуверен преход към пазарна стопанска система и народна власт. След това тя потегли изрично по пътя на промените и към развития свят – в НАТО и Европейския съюз.

През последните две години България е в политическа рецесия, чийто излаз не се вижда поради съмненията на гласоподавателя сред статуквото и смяната.

Дали пък парламентарната рецесия в този момент няма да отприщи нови процеси, които да извадят страната от ступора , в който се намира?

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР