Моментът е труден и за България, и за Европа. Европа

...
Моментът е труден и за България, и за Европа. Европа
Коментари Харесай

Петков: Привързаността ни към Русия няма общо с режима на Путин

Моментът е сложен и за България, и за Европа. Европа е във война. Това съобщи премиерът Кирил Петков при откриването на Годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал "  в " София тех парк. Водеща тематика на форума тази година е кризата в Украйна и следствията за Европа и България.

Енергийната рецесия, газовата рецесия са всъщност измерения на войната, сподели министър председателят. По думите му съветският президент Владимир Путин е имал много добра тактика, купувайки по-рано газовите складове в Германия. " Правилното решение беше да вдигнем високо ръка и да кажем " Ние сме за глобите, няма да мълчим, ние сме НАТО и Европейския съюз ", акцентира Петков. " Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия от режима на Путин. Тези две неща не са едно и също. Затова желаех да падам на колене на Шипка, тъй като там съветски воини, дали живота за България ", добави той.

Според него би трябвало да помислим какво значи да сме другарски народ на Русия, само че да сме народ, който не приема войната, както и какъв е плюсът да сме част от Европейски Съюз и НАТО.

Министър-председателят разгласи, че ще посети граничните пунктове, на които се одобряват украински бежанци.  И за следващ път разкритикува подготовката на страната ни за сходна обстановка и добави, че държавното управление е съумяло да пренастрои системата. `Какво прави държавното управление? Тази система в никакъв случай не е приемала по 2000-3000 индивида дневно и предходният модел беше – дайте да ги вкараме в едни лагери, да ги заключим и ще го мислим във времето и ще ги обработваме по 30 индивида дневно. А тук имаме майки с деца, бягащи от война ", посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР