Момент от тържественото предаване на линейките на украинската армия през

...
Момент от тържественото предаване на линейките на украинската армия през
Коментари Харесай

Корупцията в Украйна засяга и въоръжените сили


Момент от тържественото предаване на колите за спешна помощ на украинската войска през декември 2017-та

Разходите на Украйна за защита и сигурност са нарастнали от към 2,5 на 100 от Брутният вътрешен продукт при започване на войната в източната част през 2014 година, до над 5 на 100 тази година, което разреши на страната да възвърне армията си и да се бие с проруските сепаратисти и тежко въоръжените им съветски поддръжници, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Но предоставяйки толкоз пари в ръцете на украински служители и предприемачи, които постоянно са едни и същи лица, повишението на военните разноски попречи на напъните за справяне с корупцията, която съгласно мнозина е най-опасният зложелател на страната, отбелязва вестникът и дава образец със закупуването на над 100 военни коли за спешна помощ от министерството на защитата на цена 32 000 $ всяка.

Машините са закупени близо четири години след началото на изтощителната война и доста от тях към този момент са се развалили, а нямат и задоволителен потенциал. Освен това те са закупени без търг от компанията на Олег Гладковски - непосредствен другар на президента Петро Порошенко и почитан чиновник в министерството на защитата, занимаващ се с доставките на армията. Въпреки привидния спор на ползи обаче, доказателства за намесата му в решението не съществуват.

" Сливането сред политиката и бизнеса е най-големият ни проблем ", декларира Виктор Чумак, самостоятелен народен представител в украинския парламент и заместник-председател на антикорупционната комисия, представен от американското издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР