Момчил Неков е бивш евродепутат от БСП. Член е на

...
Момчил Неков е бивш евродепутат от БСП. Член е на
Коментари Харесай

Момчил Неков: БСП има нужда от лидер, който да обедини партията

Момчил Неков е някогашен евродепутат от Българска социалистическа партия. Член е на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Пред Novapress.bg той разяснява протичащото се в партията и спада на доверието в нея, който регистрират социологическите организации.
Господин Неков съгласно Вас, на какво се дължи спадът на доверие в Българска социалистическа партия до 12 %?
От неналичието на поредност в политиките на Българска социалистическа партия. Това води до спад на доверието и възприятието, че опозицията действително не стои на мястото си.
Това значи ли, че съгласно Вас сега управлението на Българска социалистическа партия се намира в някаква самоизолация, самодостатъчност?
Това, което виждам от локалните избори насам е единствено разединение. Това е сигнал към обществото, който води до спад на доверието.
Приемате ли тезата, че се е загледала сама в себе си и че е настрана от проблемите на хората?
По време на пандемията ние нямахме съответни и ясно сложени въпроси – какво вършим по време на самата криза; за какво се сменя мнението на щаба и на Борисов всеки ден; един ден сме с маски, различен ден сме без; какво вършим с стопанската система на България, през този интервал и след него и други
Българска социалистическа партия има ли отговор на тези въпроси?
На мен ми се желае в действителност да има отговор, а не да се фокусираме единствено върху тематиката – кой ще бъде ръководител, по кое време ще бъде извършен самият Конгрес и да се занимаваме с Устава. Уставът е процедура, процедурата би трябвало да бъде спазвана да се познава и да се работи по отношение на това, което всички ние сме одобрили. Точка! Ако има друго тълкувание, то би трябвало да е бъде обърнато към органа, който следи за спазването на Устава.
Как гледате на това по този начин наречено „ решение на автограф “?
Такова решение няма в Устава. Заради това би трябвало да се свика постоянно съвещание на Националния съвет и там да се реши всичко, което следва като вътрешно-партийни избори и Конгрес.
Знакови имена в Българска социалистическа партия споделиха, че Корнелия Нинова не би трябвало да се кандидатира за ръководител. Вашето мнение?
Не може да бъде отнето правото на Корнелия Нинова да се кандидатира за ръководител. Тя има доста положителни свои попадения през годините, само че в тази ситуация тук е значимо да излезем с политики за бъдещето.
Следващият ръководител би трябвало да е човек, който да може да контактува с всички крила вътре в партията, водач, който да е мост и да балансира пристрастеностите, както и да отстоява публичния интерес, с цел да може да води сплотяваща политика. Трябва да е пореден в концепциите и дейностите си, както и да дава път на хора – специалисти, които желаят да се потвърждават в отбраната на обществени дела.
Политиките на Българска социалистическа партия би трябвало да слагат в центъра хората с техните потребности.
Преди 3 години, Нинова се зарече да отстоява основни обществени политики. Посочете гласувани обществени закони, препоръчани от Българска социалистическа партия?
Аз считам, че законопроекти от страна на Българска социалистическа партия е имало. Колко добре са били направени е различен въпрос. Колкото и законопроекти да предлага опозицията, ръководещите си гласоподават това, което те сметнат за добре. Не е въпрос единствено в законопроектите и дали са признати или не, а каква партийна поредност имаш и дали си опция на ръководещите. Точно това е публичното мнение, че Българска социалистическа партия сега не е опция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР