Момчил Кюркчиев основава Leanplum с колегата си от Google Aндрю

...
Момчил Кюркчиев основава Leanplum с колегата си от Google Aндрю
Коментари Харесай

Leanplum придоби българския стартъп Connecto.ai

Момчил Кюркчиев основава Leanplum с сътрудника си от Гугъл Aндрю Фърст

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Leanplum притегли още 5 млн. $ вложения

Съоснованата от българина Момчил Кюркчиев компания към този момент е привлякла общо финансиране за 98 млн. $
25 апр 2018
Момчил Кюркчиев, Leanplum: Броят на разработчиците ни в София ще надмине този в Сан Франциско

Съоснователят и изпълнителен шеф на мултимилионната платформа за мобилен маркетинг и преподавател на DigitalK 2018
25 апр 2018
Умен маркетинг

Основателят на Leanplum Момчил Кюркчиев пред " Капитал "
23 ное 2017
Leanplum притегли още 47 млн. $ вложения

В съоснованата от българин компания за мобилен маркетинг към този момент са вложени над 93 млн. $
9 ное 2017 Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския бизнесмен Момчил Кюркчиев, разгласи, че е придобила българския стартъп Connecto.ai. Фирмата предлага автоматизирано обслужване на клиенти онлайн посредством чатботове и ще разшири маркетинговите решения на Leanplum. Финансовите параметри на договорката не бяха оповестени.

" Новите технологии за взаимоотношение в действително време като гласови асистенти и ботове трансформират маркетинговия бранш от еднопосочни известия към двустранни диалози. Смислената връзка сред марките и клиентите изискват ангажиране в действително време, през голям брой канали в разнообразни стадии от потребителското преживяване, като всичко това става по автоматизиран метод. С това придобиване ще укрепим лидерската позиция на Leanplum като платформа за връзка с клиентите в действително време ", съобщи в формалното известие за договорката Момчил Кюркчиев, който е и изпълнителен шеф на Leanplum.

Успешни технологии

Connecto.ai е учредена от Васил Поповски, Владимир Русев и Радослав Николов и работи от началото на предходната година през сдружението " Кънекто ". В края на 2017 година компанията получи инвестиция от фонда LAUNCHub Ventures от 450 хиляди евро. Компанията беше подкрепена и от Васил Терзиев (съосновател на Telerik), и Тенко Николов и Иво Ценов от Siteground. За малко време стартъпът съумя да развие сполучливи технологии за онлайн чатове, основани върху изкуствен интелект посредством ботове. Сред досегашните клиенти на Connecto.ai са Viber, Coca-Cola, Yellow Taxi, BGMenu и английската Radius Payment Solutions.

" Leanplum и Connecto споделят обща задача да оказват помощ на фирмите да основават трайни взаимоотношения с подтекста, съответността и въздействието, които клиентите изискват. След като се превърнахме в главен състезател в бот-екосистемата на Rakuten Viber и си партнираме с компании като Coca-Cola и Visa, в този момент сме разчувствани от консолидираното на нашите технологии за обработка на натурален език и разбор на настроения във водещата платформа за мобилно ангажиране на Leanplum ", съобщи Васил Поповски, изпълнителен шеф на Connecto.ai.

Увеличаване на екипа

Придобиването ще разшири екипа на Leanplum в България. Компанията от Силициевата котловина има разрастващ се офис в София с 40 чиновници, като задачата е броят им да доближи 70 до края на годината. Към тях ще се причислят десетина души от Connecto.ai. Те ще работят по нововъведения в региона на изкуствения разсъдък, машинно самообразование, обработка на натурален език и логаритми в маркетинговата платформа на Leanplum.

Общо Leanplum има над 200 чиновници, като с изключение на София и централата си в Сан Франциско, има офиси и в Амстердам, Ню Йорк и Сингапур. В края на април компанията притегли финансиране за още 5 млн. $, които добави към набраните до момента 47 млн. $ от капиталов рунд D, и общо 98 млн. $ до момента. Инвеститори в Leanplum са фондовете Norwest Venture Partners, Canaan Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Shasta Ventures и пекинският Waterwood Group.

Сделката е и второто сполучливо излизане от инвестиция на LAUNCHub Ventures за последните шест месеца. През февруари холандската Takeaway.com купи за 10 млн. евро компанията " Хелоу хънгри ", която държи българския водач на пазара в доставка на храни BGMenu. Фондът имаше дял от към 24% в " Хелоу хънгри ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР