Момчил Караилиев и Георги Цонов не успяха да намерят място

...
Момчил Караилиев и Георги Цонов не успяха да намерят място
Коментари Харесай

Без българи и във финала на тройния скок

Момчил Караилиев и Георги Цонов не съумяха да намерят място във финала на троен скок на международното състезание в Лондон.
 
Нормативът бе 17.00 м, само че той бе преминат единствено от трима спортисти. Така нашите момчета имаха действителен късмет да влязат измежду 12-те най-хубави, само че не съумяха да се възползват, осведоми профилираният уебсайт bgathletic.com.
 
В едната квалификационна група Момчил скачаше финален, само че стартира със скромните 16.01 м, последва фаул и в третия се събра, само че записа единствено 16.57 м. С този метраж той се класира 8-и в групата и 15-и в крайното класиране.
 
Георги Цонов също не съумя да покаже най-хубавото от себе си. В група Б той стартира с 16.53, последва 16.32 и фаул в третия. Така Георги приключи 9-и в групата и 18-и в крайното класиране.  
 
С най-слаб резултат за финала 16.66 м се „ уреди “ кубинецът Лазаро Мартинес. Толкова сподели и 11-ият – китаецът Руитинг Ву, което бе изцяло във опциите на Момчил и Георги.
 
С най-хубав резултат за финала отива Крис Бенард от Съединени американски щати със 17.20, а Крисчън Тейлър от раз скочи 17.15. 
 
Финалът е в четвъртък от 22:20 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР