Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е класически пример

...
Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е класически пример
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Момчето от Пловдив не е терорист

Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е типичен образец за това, което единствено сме чели и разясняваме, че се случва в други страни, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти.
Засега 16-годишният юноша е подложен под надзора на член на локалната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни лица, осведоми Дарик.

„ Някак си си мислим, тук, у нас, такива случаи не могат да се случат “, разяснява основният прокурор. Цацаров изясни, че младежът е бил вербуван от лице от арабски генезис, живеещо в страна от Северна Африка. Кореспонденцията се е осъществявало напълно по интернет и е протекла на няколко стадия. Първоначално той е бил въведен в полезностите на исляма.

„ Следва информация за това какво е задължението на всеки същински мохамеданин, какво би трябвало да направи. То градира от това да твори положително всеки ден, до това да унищожава неверниците. След това стартира изпращането на клипове, от които първичната реакция е била омерзение и нерешителност. Следва изпращането на послания, свързани с това, че един същински мохамеданин би трябвало в живота си да унищожи най-малко един нечестивец. Следват още указания, довели до това, открито в дома му”, изясни още Цацаров.

Според него младежът не би направил терористичен акт, какъвто би направил един същински терорист. „ Но ние не знаем каква би била идната стъпка “, означи той. По информация на прокуратурата младежът е от християнско семейство, само че има данни за родственик в рода си, изповядващ ислям. „ Това единствено по себе си нищо не значи “, безапелационен бе Цацаров. В момента службите работят по установяването на лицето, което е осъществявало контакт с 16-годишния юноша.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР