Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е класически пример

...
Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е класически пример
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Момчето от Пловдив не е терорист

Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е типичен образец за това, което единствено сме чели и разясняваме, че се случва в други страни. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров, съобщи БГНЕС.
Засега 16-годишният юноша е подложен под надзора на член на локалната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни лица.
„ Някак си си мислим, че тук, у нас, такива случаи не могат да се случат “, продължи основният прокурор. Сотир Цацаров изясни, че младежът е бил вербуван от лице от арабски генезис, живеещо в страна от Северна Африка. Кореспонденцията се е осъществявала напълно по интернет и е протекла на няколко стадия. Първоначално той е бил въведен в полезностите на исляма.
„ Следва информация за това какво е задължението на всеки същински мохамеданин. То градира от това да твори положително всеки ден, до това да унищожава неверниците. След това стартира изпращането на клипове, от които първичната реакция е била омерзение и нерешителност. Следва изпращането на послания, свързани с това, че един същински мохамеданин би трябвало в живота си да унищожи най-малко един нечестивец. Следват още указания, довели до това, открито в дома му ”, изясни Цацаров. 
Според него младежът не би направил терористичен акт, какъвто би направил един същински терорист. „ Но ние не знаем каква би била идната стъпка “, означи обвинител номер едно.
По информация на прокуратурата младежът е от християнско семейство, само че има данни за родственик в рода си, изповядващ ислям. „ Това единствено по себе си нищо не значи “, безапелационен бе Цацаров.
В момента службите работят по установяването на лицето, което е осъществявало контакт с 16-годишния юноша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР