Момчето е даровит художник и доскоро успява да плаща лечението

...
Момчето е даровит художник и доскоро успява да плаща лечението
Коментари Харесай

Ужасяващата изповед на една българска майка: Пред очите на сина ми умират хора

Момчето е талантлив художник и до неотдавна съумява да заплаща лекуването си с продажбата на картините, които рисува. От известно време, обаче, е на легло в болничното заведение и гледа света единствено през прозореца.







Ето и трогателната изповед на майката на Алекс - Весела:



"Здравейте! Казвам се Весела Колева и съм майка на най-специалното момче на света! Тези,които наблюдават страницата на Александър знаят нашата история,но ще преразкажа в резюме.Детето ми страда от мускулна дистрофия вид Бекер.Това е една по-лека форма на подлото заболяване,но също води до постепенна инвалидизация.

Преди години започнахме лекуване в Израел,което е пробно,но дава много положителни резултати. За страдание методите,които не са утвърдени и потвърдени в международната процедура не се финансират от фонда за лекуване на деца. Така стартира и нашата акция.

За благополучие Александър успяваше с помощта на гения, трудолюбието и упоритостта си съвсем напълно да обезпечава средства за лекуването си. Години наред животът му беше непрестанен труд, учене, рехабилитация... За страдание битката с едно такова прогресиращо заболяване е дълга и сложна.

Преди две години заради затруднения след дихателна зараза се наложи да постъпи в болница. Докато се изолира причинителя, той спря да диша, наложи се апаратна вентилация, направи се трахеостомия.... Пребори се! Започна да диша независимо и се прибра у дома. Лекарите, обаче не посмяха да махнат трахеостомната канюла поради главното заболяване.

При подмяната и след два месеца се болести с друга болнична бактерия, която към този момент две години не може да се почисти. Тя колонизира към канюлата и до момента в който тя е там и бактерията ще бъде. За да се пристъпи към деканюлизация, той би трябвало да има задоволително дейно независимо дишане. Вече две години детето ми живее в интензивно поделение. Пред очите му умират хора. Гледа по какъв начин сезоните се сменят през прозореца... Празници, делници... За него се грижи прелестен колектив от лекари, сестри и санитарки, които са и негови другари, само че е извънредно време да се прибере у дома. Преди месеци купихме уред за инвазивна и неинвазивна вентилация, който ще му е нужен, до момента в който укрепне, само че с цел да стане дишането по-ефективно, му е нужна мощ.

Препаратите от израелската клиника свършиха, а те с изключение на повишение на двигателната интензивност, подобряваха работата на сърце и бял дроб. След седмица ще пътува натам фамилията на едно болно детенце от Пловдив, което може да занесе проби за разбор и да ни донесе медикаменти, само че...

Не доближават пари... Щеше ми се да има различен метод,но... Трябва отново да помоля за помощ!

DMS ALEX на 17 777

PayPal: [email protected] Дарителсската сметка на Алекс е:

BG 26 UBBS 800210 129 048 30

Александър Спартаков Ангелов

ОББ-клон Кюстендил
bic код: UBBS BGSF


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР