Момчетата от Продължаваме промяната“ не са дорасли за голямата политика.

...
Момчетата от Продължаваме промяната“ не са дорасли за голямата политика.
Коментари Харесай

Проф. Киров: ПП с детски манталитет, нарушават Конституцията

Момчетата от „ Продължаваме промяната “ не са дорасли за огромната политика. Те показват нрав от детската градина. Те настойчиво неглижират Конституцията.

Това съобщи в изявление за БГНЕС проф. доктор Пламен Киров, началник на катедра " Конституционноправни науки " в СУ " Свети Климент Охридски ".

С него разясняваме отхвърли на Политическа партия да се явят на консултациите при президента Румен Радев, които започнаха този следобяд.

„ Момчетата от „ Продължаваме промяната “ още веднъж са се объркали. Не те диктуват процеса на консултациите и скоростта, с която той се движи. Това е в ръцете на президента. Ако считат, че от тях зависи, по кое време ще отидат на съвещания при президента, могат да бъдат доста неприятно сюрпризирани “, съобщи проф. Киров.

Той уточни, че Радев ще направи консултациите с останалите политически партии, които се явят и по-късно ще предложения лице от Политическа партия, с цел да връчи мандат.

„ Президентът може да вземе решение и да връчи мандата на разположение посочено от Политическа партия. Това е първият изследователски мандат. Ако те не отидат, той декларира, че никой не желае да вземе този мандат, счита го за несполучлив и минава към втората по бройка парламентарна група “, съобщи конституционалистът и добави, че „ никой няма да върви по гайдата на Политическа партия “.

„ Ако мислят по този начин надменно да се отнасят към президента и процедурата по член 99 от Конституцията, нищо хубаво няма да стане. Няма да извлекат политически дивиденти. Манталитетът на Политическа партия е от детската градина, те не са дорасли. Стигнали са до трета група в детската градина “, акцентира проф. Киров.

Той остро разкритикува и метода, по който държавното управление на Кирил Петков подаде своята оставка, откакто в сряда падна след гласуван избор на съмнение.

„ Те се забавиха и с подаването на оставката. Тя трябваше да бъде подадена безусловно на идващия ден след гласувания избор на съмнение. На всичкото от горната страна надменно я изпратиха в Народното събрание по пощальон. Може би трябваше да я изпратят по Еконт “, сподели проф. Киров.

„ Действията на Политическа партия са нелегитимни от позиция на процедурата, която е закрепена в Конституцията. Те настойчиво неглижират и не желаят да се преценяват с Конституцията. За тях Основният закон не значи нищо “, безапелационен е проф. Киров.

Той не изключва с тези си дейности Политическа партия да доведат до това предварителните парламентарни избори да се проведат в средата на август.

„ Нека доста добре си създадат сметката. Ако се окаже, че консултациите не се разтеглят във времето, не се стигне до втората половина на юли с цялата тази процедура с трите опита, тогава ще се окаже, че изборите могат да бъдат в средата или края на август. Ако желаят това да стане, дано работят по същия метод “, предизвести конституционалистът.

Той означи, че в случай че Политическа партия се бяха явили на консултациите, можеше да се реализира разговор сред институциите, който е доста потребен и за приемането на бюджета.

„ Между институциите би трябвало да се води разговор и да се надскочи манталитетът на детската градина “, акцентира пред БГНЕС проф. Пламен Киров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР