Момчета и момичета, вие всички! Днес ще опитаме божествения датски

...
Момчета и момичета, вие всички! Днес ще опитаме божествения датски
Коментари Харесай

История за футбол с манастир в Уелс и датски хот-дог

Момчета и девойки, вие всички! Днес ще опитаме божествения датски хотдог с пържен лук и ще забележим старинния палат в едно от най-красивите места във Англия - долината на река Уай. И съгласно добра традиция ще разгледаме няколко чаши пенлива бира в чешките и немските села.

Копенхаген, Дания

Ванльосе е датски футболен клуб, основан в едноименния квартал на Копенхаген. Той играе домашен мачове на уютния " Ванльосе Индретспарк " с потенциал 5000 фенове.



Клубът е учреден през 1921 година и дълго време играе в долните дивизии. Микаел Лаудруп, най-хубавият футболист в историята на Дания, стартира кариерата си в детския тим на клуба при започване на 70-те години.

През 1974 година пичовете печелят втора дивизия и минават в първата, най-високата по мощ дивизия, в която заемат 8-о място.

На идната година Ванльосе приключва на последно, 16-о място и е изхвърлен назад във втора дивизия. През 1991 година тимът, в който играят бъдещите национали Ян Микаелсен и Оле Бюр, още веднъж е покрай Суперлигата, само че приключва на 3-о място в първа дивизия.

През септември 2018 година четирима футболисти от тима, играещ във втора дивизия (D3), играха за националния тим на Дания - Николай Йохансен, Даниел Нилсен, Расмус Годен и Оскар Хьоби. Това се случи заради обстоятелството, че множеството датски футболисти отхвърлиха да играят за националния тим заради спор с Датския футболен съюз.

Без бира накъде. След като един път опитате хотдог в Дания, ще останете впечатлени за дълго време. Звездата на датския хотдог е хрупкавият пържен лук. Влагат доста, обилно, от сърце!



Чернице, Чехия

За дребното чешко селце Чернице, което се намира в региона на Лунски в региона на Усте, не открих специфична информация, само че разбрах, че там живеят малко повече от 1000 души, а името Černčice се превежда от чешки на български като „ черно момиче “.

Историята на локалния тим на Семеен кодекс " Чернице " е към този момент 95-годишна, само че момчетата не са се издигнали над аматьорските лиги.

И в този момент умерено си гонят топката в 1-ви С клас на Лунска област.

Футболът за селяните е същински празник. Цялото село идва на стадиона, поръчва няколко чаши освежаващо Velkopopovitsky Goat и ги пресушава за здравето на момчетата.



Фуксщат, Германия

Фуксщат е дребна общественост (2000 жители) в Германия, провинция Бавария. Той е част от област Бад Кисинген. Футболът живее тук от дълго време, от 1928 година.



Момчетата изиграха първите си домашен мачове на натурален терен в Хайниг. Пътуването до гостуванията постоянно е мъчно, тъй като футболистите  трябва да въртят педалите на велосипедите. Съгласете се, добра загрявка преди мача.

ФК Фуксщат в никакъв случай не се е изкачвал високо и в този момент играе своя четвърти сезон в Ladndesliga, северозападно от Бавария.

Мнозина ще попитат: " Какви са тези големи чинии? ".



Това е земна станция от 50 параболични антени, в това число две антени вид А с диаметър 32 метра и към 25 други, всяка над 9,3 метра. Станцията Фуксщат е една от най-големите сателитни информационни системи в света.

Уай Вали, Уелс

Ние сме за Гарет Байл - Уелс.

В горите на Среден Уелс се намира едно от най-красивите места във Англия - долината Уай. Тези земи са известни освен с най-сладкия ябълков сайдер и вкусния мед, само че и с античните си традиции и митове.

Виждате ли прелестния палат на фона на момчетата, които гонят топката? Това е Tintern Abbey - някогашен цистерциански манастир, опустошен след разпускането на манастирите през 16. век.



Намира се в долина от уелската страна на река Уай, толкоз покрай британската гора Дийн, че високите дървета, които можете да видите зад абатството, са в Англия.

Манастирът е учреден към 1200 година от Уилям, граф Маршал, на земите, които държал от брака си с ирландската наследница Изабела дьо Клер. Корабът, олтарът, кулата, параклисът и обителта към момента стоят.



Футболен клуб " Tinter Abbey " играе в дивизия 2 на Източната лига Gwent (D9).

Домакинските мачове се играят на Leytons Ground в Уай Вали. Входът за футбол е безвъзмезден, само че не мога да ви кажа, че има доста почитатели. Понякога идват туристи, пристигнали да видят манастира.



И както се пее в една британска почитател мелодия: I see the field, I hold the ball! I`m sitting on a bench! (Виждам полето, държа топката! Седя си на пейката).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР