Момченцето на 2 години и половина от сливенското с. Жельо

...
Момченцето на 2 години и половина от сливенското с. Жельо
Коментари Харесай

Починалото дете се е затворило в двувратен автомобил

Момченцето на 2 години и половина от сливенското с. Жельо челник се е затворило в двувратен „Фиат“, оповестиха източници, осведомени с следствието.

Детето е било оставено на грижите на баба си и дядо си на 26 август. Било е намерено от снаха във семейството, на задната седалка на колата, със следи от пяна на устата, в тежко положение. Въпреки напъните на лекарите-специалисти от реанимацията в регионалната болница, е издъхнало часове по-късно.

Информацията за трагичния случай пристигна ден по-късно от регионалната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. От най-голямото лечебно заведение в района са уведомили полицията, а от там – Отдела за протекция на детето.

Какви са събитията, довели до съдбовния завършек на невръстното дете, обясняват проверяващи от полицията. Според версията на околните, момченцето е влезнало в автомобила и единствено се е заключило. Не е могло да излезе. Версията е, че е получило топлинен удар. Жегата в неделния ден следобед, когато температурите доближиха 30 градуса, в купето на дребната фамилна кола е била доста по-голяма. Тепърва ще се обяснява какъв брой време момченцето е престояло в автомобила. Според някои версии, става дума за 2-3 часа, съгласно други – за трийсетина минути.

По време на случая родителите са били наоколо, отвън парцела на фамилията. „Мога да кажа за тези хора, че са от най-работливите роми в селото. Работят в Гърция. Купиха си къщи, всичко е законно. Не разчитат на обществени помощи. Грижат се добре за децата си -три момчета и едно момиченце“, безапелационен бе кметът Стоян Генов.

Източници, близки до обвиняването, оповестиха, че задната врата на автомобила не е била заключена. От там детето е било извадено от околните. Проверява се информацията, че роднините, при постъпването на момченцето в регионалната болница, на първо време са съобщили за отравяне.

Проверява се и дали ключалките на двете предни порти са били изрядни, или развалени и затова детето не е могло да излезе. До момента данните отхвърлят тезата за породено принуждение. Предварителната информация сочи, че детето е било обгрижвано от майка си и татко си. Вероятно става дума за трагичен случай.

Служители на реда и проверяващи служители на реда работят по случая от 27 август сутринта. По данни от обвиняването, аутопсията е била осъществена също в понеделник. Чакат се резултатите. Чакат се и резултатите от инспекцията на Отдела за протекция на детето. За случая е известена Окръжната прокуратура. Според събраните доказателства и степента на тяхната тежест, ще се прецизира дали с делото ще се занимава окръжното, или районното обвиняване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР