Момченце на една година от Шумен е най-малкият заразен с

...
Момченце на една година от Шумен е най-малкият заразен с
Коментари Харесай

Момченце на една година от Шумен е с COVID-19

Момченце на една година от Шумен е най-малкият инфектиран с COVID-19 гражданин на Шуменска област през миналото денонощие, когато са регистрирани 75 нови случаи в Единния информативен портал, оповестиха от РЗИ.

На 21 октомври в МБАЛ - Шумен са признати 12 пациенти с коронавирусна зараза, а са изписани 23-ма. Общият брой на настанените в лечебното заведение е 144, от които с доказан COVID-19 са 121 пациенти, а на 23-ма се чакат резултатите от тестванията им.

Двама са настанени в интензивно поделение, от които един е интубиран. През миналото денонощие в болничното заведение са умряли три дами - на 55 година, 59 година и 69 година

Общо 617 дози ваксини против COVID-19 са сложени в Шуменска област през вчерашния ден. Вече 56 494 поданици на региона са ваксинирани, а броят на хората със приключен имунизационен курс е 28 967.

От РЗИ припомнят, че всеки искащ може да се имунизира при общопрактикуващите лекари и в разкритите шест имунизационни кабинета на територията на региона, които разполагат с препаратите на Pfizer, Moderna и Janssen.

Личните лекари също могат да слагат ваксини и на хора, които не са в техните пациентски листи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР