Момченце на 2,5 години от сливенското село Жельо войвода почина

...
Момченце на 2,5 години от сливенското село Жельо войвода почина
Коментари Харесай

Трагедията е голяма! Малкият Сашко от Сливен се пекъл часове наред при 50 градуса жега в затворената кола, докато родителите...

Момченце на 2,5 години от сливенското село Жельо челник умря от топлинен удар, откакто заспало в автомобила на родителите си в неделя следобяд. Както БЛИЦ писа дребният Сашко се вмъкнал неусетно от майка си Божанка и баща си Руси в паркирания в селския им двор автомобил. Хлапето се затворило вътре и заспало на задната седалка. Родителите събаряли полурухнала сграда в двора на къщата си и улисани потърсили Сашко прекомерно късно, написа „ Телеграф “.
Двамата си мислели, че момченцето си играе някъде на сянка. Сетили се да ревизират по какъв начин е рожбата им след близо 3 часа. Когато потърсили детето разбрали, че е в колата, чието купе било нагрято като пещ. Понечили да го разсънят, само че момченцето не помръдвало. Малчуганът бил закаран с кола за спешна помощ в сливенската МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, където го приели по неотложност в отделението по реанимация, само че напъните на лекарите се оказали напразни. Детето било мощно обезводнено и издъхнало, без даже да пристигна в схващане.
Божанка и Руси живеят без формален брак, двамата имат общо четири деца – още две момченца и момиченце. Починалият Сашко бил най-малкият, изясни кметът на село Жельо челник Стоян Генов.
По думите му мъжът и дамата били извънредно работливи, грижили се доста добре за децата си. От няколко години работели в Гърция, неотдавна закупили още една изоставена къща, в която се настанили и още представители на многолюдната фамилия.
„ Никой не е предполагал, че ще стане такава пакост. В неделя беше необикновен зной, на сянка температурата гонеше 32-33 градуса, в купето несъмнено е станала 50 градуса, просто въздухът е бил нагорещен “, разяснява селският отличник.
Сигнал за нещастието бил подаден в полицията от незабавното приемно поделение на болничното заведение, прецизираха от ОДМВР в Сливен. По случая е формирано досъдебно произвеждане, осъществен е оглед на метропроизшествието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР