Момченце на 1 година е починало в Плевенската болница. Твърди

...
Момченце на 1 година е починало в Плевенската болница. Твърди
Коментари Харесай

Детенце на 1 г. почина в плевенска болница, семейството иска ексхумация

Момченце на 1 година е умряло в Плевенската болница. Твърди се, че за 12-часовия престои в лечебното заведение медицинските лица даже не са съумели да му сложат абокат.

На 10 юли фамилията се прибира от море с дребния Александър. Детето подвига температура, повръща и има стомашно-чревни проблеми. Консултирали са се с персонален доктор, по-късно в частна клиника в Плевен и е предложено домашно лекуване. В продължение на 3 дни температурата на детето не спада и родителите са потърсили помощ в Университетската болница в Плевен.

" Детето беше в действителност в неприятно положение, само че беше преносимо, плачеше непрекъснато, беше с температура до 39 градуса. Приеха го в детско поделение, в лаборатория, с цел да му бъдат направени кръвни проучвания. Настаниха в инфекциозно поделение. Навикаха ни какво вършим в Плевен, за какво сме отишли вечерта. Приеха ни. Сложиха ни система, от която изтече доста малко и беше спряна. Казаха ми да му давам останалото от двете банки през устата. На всяка глътка детето изхождаше. Повиках сестрата, тя ми сподели, че значимото е, че не повръща ", описа пред Нова телевизия майката на Александър - Велислава Иванова.

По думите й на идващия ден сутринта детето е било с влошено положение и с доста висока температура - 39,7 градуса. На детето е даден антибиотик и урбазон.

" Малко по-късно детето стартира да гледа в една точка и не реагираше по никакъв метод. Извиках ги. Удариха му два шамара и разбрах, че детето е изпаднало в потрес. Тогава пристигна жена - не знам сестра или лекарка беше, пристигна още една жена и реалокираха детето в друга зала. Сложиха му инжекции. Сложиха му О2. През останалото време сестрите се опитваха да намерят вени. Лекари съвсем не влизаха ", описа още майката.

" Искаме правдивост. Искаме да се направи нещо, с цел да няма други деца като нашето ", добави тя.

Адвокатът на фамилията Стефан Гецов изясни, че е изискал ексхумация на детето, защото не е направена аутопсия на детето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР