Момче от Руската гимназия е с три отлични бележки на

...
Момче от Руската гимназия е с три отлични бележки на
Коментари Харесай

Ангел от Руската с три шестици на матурите

Момче от Руската гимназия е с три отлични бележки на матурите тази година. Ангел Тетимов от испанската паралелка в ЕГ „ Иван Вазов ” има цялостни шестици по испански и математика, като по втората дисциплинираност е постигнал и оптималния общ брой от 100 точки. По български език и литература проверяващите са му писали 5,93.

Ангел към този момент е признат в университета Уоруик в Англия, където ще учи стопанска система. В тази област вузът е на трето място в света след Кеймбридж и Оксфорд. Негови ученици са основният икономист на националната банка на Англия и известният артист Стинг.

Пловдивчанинът се е борил и за място в Кеймбридж, минал е изпитите и е бил поканен на изявление. Квотата обаче е единствено 5 бройки и Ангел не е съумял да се пребори за място в нея.

Отличникът е държал един зрелостен изпит повече от наложителните, защото условието на британското висше учебно заведение, където наесен ще е първокурсник, е положени 3 матури с триумф най-малко 5,90 и минимум 5,90 в дипломата за приблизително обучение. С резултатите си Ангел надскача тази летва.

В момента той е във Франция. Това е следващото пътешестване на момчето отвън България в границите на юношески стратегии на Европейския съюз. До момента на такива доброволчески задачи, чийто формат включва и работа по идея и решение на локален проблем в общността, Ангел е бил в Словения, Унгария, Финландия, Норвегия.

Възпитаникът на Руската гимназия е и измежду тукашните водачи в младежката общественост -бил е вицепрезидент на младежката организация на ротарианците - „ Интеракт ”. Като неин деятел инициира и взе участие в разнообразни акции. Младежите създали серия визити в дом за деца, само че не с цел да носят храна, а с цел да ги забавляват и да споделят време с тях, давайки им това, от което най-вече се нуждаят - внимание. Участвал е в организирането на просветителна игра, в която възпитаници се движат по направления в града, намирайки отговора на загадки, а задачата е да опознаят Пловдив. Ангел е работил и по организацията на юношески волейболен шампионат.

Интересите на будното момче се простират още по-далеч, изключително в непознатите езици. Ангел приказва испански, британски, съветски, а разговорно и сърбо-хърватски. Връстниците и фамилията му го разказват като отзивчиво, положително момче, което се вълнува от всевъзможни неща отвън вторачването в смарт телефона, които дават същинско прекарване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР