Момче на 14 години от Несебър е задържано за убийството

...
Момче на 14 години от Несебър е задържано за убийството
Коментари Харесай

Задържаха 14-годишен младеж в Несебър заради убийство в Слънчев бряг

Момче на 14 години от Несебър е арестувано за убийството на мъж, чието тяло е намерено край Слънчев бряг. То има забележими пострадвания в региона на главата. Сигналът за планове мъж е получен през вчерашния ден.

Убитият е 49-годишният Игор Николовски, минал границата ни през януари тази година, с цел да работи в Банско. Пристигнал в Слънчев бряг преди дни с племенника си, от който и е разгласен за липсващ. Пред проверяващите арестуваният 14-годишен Михаил, който е с висящо досъдебно произвеждане за грабежи, разказал, че се срещнал с жертвата си на улицата.
Придвижили са се до мястото, където е осъществено закононарушението, като жертвата е умъртвена посредством удари с прът, безусловно в главата.
комисар Калоян Калоянов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас

„ Посочил е, че е бил поканен от македонския жител да вършат секс, отишли са в съответната горичка, само че в следствие се е отказал от тази спогодба. При което потърпевшият го е дръпнал и той в своя отбрана го е блъснал по главата с кола няколко пъти и си е отишъл. Спестява информацията, че му е взел парите “, споделя Иван Кирков, наблюдаващ прокурор Окръжна прокуратура Бургас.Полицията работи и по претекст за ликвидиране поради обир. Телефонът на жертвата не е открит, липсват и 1800 лв..
Установено е, че с част от тях е изкупен залог в заложна къща. С останалата част причинителят си е купил движимости за себе си.
комисар Калоян Калоянов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас

Непълнолетният е арестуван за 72 часа, притеглен е в качеството му на обвинен. Заради възрастта си обаче той няма да изтърпи наказването, планувано в закона - от 10 до 20 г затвор.

„ Предвид редукцията на член 63 обаче оптималното планувано в този случай е до 5 години отнемане от независимост “, разяснява наблюдаващ прокурор Кирков.Прокуратурата обмисля преквалифициране на обвиняването в ликвидиране с користна цел, което ще усили ефикасното наказване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР