Момче на 14 г. с българско гражданство е арестувано заради

...
Момче на 14 г. с българско гражданство е арестувано заради
Коментари Харесай

В Германия е арестуван българин на 14 г., изнасилил момиче

Момче на 14 година с българско поданство е задържано поради изнасилването на 18-годишна в Германия, обвинени са още четирима, заяви немската прокуратура, представена от ДПА.

Предполагаемите му съучастници са двама на 14 година и двама на 12 година, всички с българско поданство. Младежът е арестуван поради опасенията, че още веднъж може да извърши закононарушение. Оказало се, че той е прочут на полицията и за два предходни случаи на полово принуждение, при които обаче не е бил на възраст, в която е можело да бъде правосъдно преследван, както е съгласно немското законодателство. Но на 14-годишна възраст може да се носи наказателна отговорност.

Групата е обвинена за изнасилването на 18-годишно момиче в края на предходната седмица в залесен регион в съседство с детска площадка в град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия. След разпитите в полицията момчетата са били предадени на родителите си, отстранени са краткотрайно от учебно заведение.

Властите в Дюселдорф са поискали от немската работа за протекция на децата и младежите да се свърже със фамилиите и локалните обществени служби, с цел да им се предложи помощ и поддръжка. Говорителка на локалните управляващи е показала, че е допустимо децата да бъдат сложени под протекция.

Според полицията в събота жертвата е била в положение да си тръгне от болничното заведение, където е била лекувана след пострадванията.

Случаят с българските насилници стана прочут на 6 юли, когато бе обявено хипотетичното присъединяване на младежите в съществено полово закононарушение. Предната вечер поданици на Мюлхайм алармирали за нападението, откакто чули джавкам на кучето на момичето, което след това било намерено зад градината си с двама от мъжки пол, избягали от мястото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР