Моля медиите да спрат да тиражират новини как ще взимаме

...
Моля медиите да спрат да тиражират новини как ще взимаме
Коментари Харесай

Борисов: Лъжат, че ще отнемаме деца от родителите

„ Моля медиите да спрат да тиражират вести по какъв начин ще взимаме децата на хората, не може да се стачкува против несъществуваща тактика. Как може да се стачкува против тактика, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, с цел да им изнасяме деца? Това обикновено човешко схващане не може да го измисли, не мога да позволи, че човек може да се върже на сходна неистина ”. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание.

Борисов акцентира, че държавното управление постоянно ще бъде срещу домашното принуждение върху деца.

„ Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете би трябвало ли да се остави там да израсне като неработоспособен, то ще придобие заболявания. Кое е неприятното на всичко това? Кой естествен човек е срещу това? Държавата щяла да натовари на трен децата и да ги изнася. Това по какъв начин може да ви мине даже през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна неистина ”, обърна се Борисов към медиите.

Борисов разяснява и тематиката с образованието. „ Много хора се връщат от чужбина, с цел да работят на висококвалифицирани и платени работни места в България ", съобщи той.

Премиерът напомни, че преди няколко седмици държавното управление е отпуснало в допълнение 5 милиона за 150-годишнината на Българска академия на науките. „ Мисля, че с учен Ревалски сме свършили много работа.

С новия сектор, който има България в Европейската комисия и новите цели на Европейски Съюз за нововъведения, образование, „ Еразъм “, университети, академии и това, което открихме през вчерашния ден като развоен център на една от най-големите компании – „ Бош “, където се написа програмен продукт за новите коли, това, което преди няколко дни във Варна открихме офиси на една от най-големите финансови групи в Европа, с цел да работят оттова на цялата територия на Европа демонстрира, че академията на най-високо равнище, университетите, финансирането, което няколко години и повече се получи освен задържа доста хора, само че и доста хора се връщат тук, с цел да работят “, уточни Борисов.

Той се обърна към ръководителя на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски с думите, че продължаваме да разчитаме доста на академията, тъй като фактически като население не сме огромна страна, само че тъкмо в сферите на нововъведенията и новите технологии българинът има доста развито мислене.

„ Суперкомпютърът, на който в този момент започваме да му построяваме къщичката в Технопарка, също занапред би трябвало да го мислите къде, какво и по какъв начин може да бъде употребен на най-високо равнище “, добави още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР