Моля, харчете! Харчете колкото можете и малко повече. С този

...
Моля, харчете! Харчете колкото можете и малко повече. С този
Коментари Харесай

Кр. Георгиева към държавниците: Харчете колкото можете!

" Моля, харчете! Харчете колкото можете и малко повече ". С този апел се обърна ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева към политиците, ръководещи страните по света. 

" Продължавам да се застъпвам за адаптирането на паричната и фискалната политика, които защищават стопанската система от колапс във време, когато съзнателно ограничаваме както производството, по този начин и потреблението. Това към момента е значимо, въпреки всичко би трябвало да бъдем доста деликатни, с цел да не прекратим прибързано поддръжката. Ако създадем това, ще получим вълна от банкрути и структурна безработица ", сподели още Георгиева, представена от БГНЕС. И добави: " Трябва да преминем към стопанска система с ниско ползване на въглеводороди. Връщането към 2019 година (б.ред. - след края пандемията) не е належащо. Трябва да изградим стопанската система на утрешния ден ". 

Според нея, вложенията са нужни освен в региона на климата, само че и за подкрепяне на тези, които са изгубили работата си вследствие на рецесията, породена от пандемията.

От името на МВФ Георгиева призовава международната общественост да работи по казуса на неравенството, получено в резултат на пандемията от коронавируса, като акцентът би трябвало да е върху минимизирането на вредите за нискоквалифицираните служащи. " След пандемията ни вълнува въпросът за еднакъв напредък. След пандемиите постоянно е имало въпрос за възходящо неравноправие ", съобщи Кристалина Георгиева и изясни, че рецесията ще засегне най-много младите нискоквалифицирани фрагменти. " Следователно се нуждаем от финансови лостове, в това число в региона на данъчното облагане, с цел да сведем до най-малко вредите за подобен личен състав ", сподели тя.

Кристалина Георгиева не пропусна да подчертае и ваксинацията за икономическия напредък, а също по този начин прикани заа едновременна поддръжка за цифровата и зелена стопанска система.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР