Молитва за жертвите на пътя Уважаеми жители на област Пловдив,С

...
Молитва за жертвите на пътя Уважаеми жители на област Пловдив,С
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Безопасността по пътищата е споделена...

Молитва за жертвите на пътя

Уважаеми поданици на област Пловдив,

С решение на Генералната асамблея на Организация на обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември означаваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.

На 18 ноември 2018 година в България, както и в редица страни по света, ще отдадем своята респект и внимание към починалите и потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи.

За страдание при пътни произшествия умират доста хора, а потърпевшите с тежки пострадвания остават с трайни увреждания за цялостен живот. Огромни са човешките премеждия, които понасят жертвите и техните фамилии, и по тази причина е належащо всеки да осъзнае, че нарушаването на разпоредбите за придвижване е опасност за нашето здраве и бъдеще.

Денят за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи е и ден за размисъл, за осъзнаване на нуждата от отговорно отношение и просвета в придвижването по пътищата.

Нека на този ден почетем паметта на жертвите, дано бъдем съпричастни с тъгата и страданията на техните близки и изкажем съболезнования към техните фамилии. Нека се обединим за повече приемливост, нравственос и почитание, да променим държанието си като участници в придвижването и да понижим нещастията по нашите пътища.

Моят зов е да се вгледаме в държанието си и като пешеходци, и като водачи, и като пасажери, тъй като сигурността на придвижването е споделена отговорност на всички нас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР