Молим се, не сме го отписали, не мога да се

...
Молим се, не сме го отписали, не мога да се
Коментари Харесай

Майката на Боян Петров: Молим се, не мога да се откажа

„ Молим се, не сме го отписали, не мога да се откажа ”, показа майката на Боян Петров пред Нова телевизия. „ 100% жив е. Той би трябвало да живее, той е мощен ”, сподели дядо Боян.

„ Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее и че се е скатал някъде, в някаква цепчица и че си мисли за нас ”, сподели пред Нова сестра му Александра. Пред сестра си алпинистът е признал, че не му се отпътува. „ Каза „ тук всичко е разцъфнало, хубаво, не ми се потегля, а там ще ми е студено “. Казах му: „ Защо тогава отиваш? “. „ Ами, нали такава е задачата “.

По проект Боян Петров е трябвало да се завърне у нас на 28 май, рожденият ден на сина си. „ Вярвам доста на шерпите. Чувството му за предпазване е огромно. Там има непрестанно трудности, само че постоянно има някой към него, а в този момент е самичък. Той подхваща доста акции самичък, само че някой го вижда. Много време измина, това е тъжното. ”„ Шиша Пангма може би го е задържала поради сложността на този връх. Той е най-ниският, а той нищо не подценява. Той е доста систематичен. Молим се, не сме го отписали, не мога да се откажа. ”

Според опитните катерачи, в случай че е станала покруса с Боян, тя е била тъкмо под върха.

„ Може Шиша пангма да е решил да го задържи, тъй като е подценил сложността на този връх ”, споделя още сестрата на алпиниста.

Майка му обаче не има вяра синът й да е подходил несериозно към изкачването на 8-хилядника в Хималаите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР