Моли Ликси е бивша медицинска сестра, прекарала години в спешното

...
Моли Ликси е бивша медицинска сестра, прекарала години в спешното
Коментари Харесай

Медицинска сестра показва колко лесно можем да се заразим с COVID-19 дори когато сме с ръкавици

Моли Ликси е някогашна здравна сестра, прекарала години в незабавното поделение. Един ден, откакто посещава локалния магазин за хранителни артикули, тя осъзнава какъв брой малко знаят хората за така наречен „ кръстосано заразяване “.

Моли вижда, че множеството пазаруващи носят ръкавици, което съгласно нея е отлично. Въпреки това обаче те не се придържат към рекомендациите на здравните управляващи.

Ето за какво някогашната здравна взема решение да запише малко видео, в което да изясни по допустимо най-простичкия по какъв начин се популяризират микробите.

Моли споделя пред CNN, че концепцията да употребява багра, с цел да илюстрира по какъв начин тъкмо се случва всичко, ѝ хрумва, до момента в който пребоядисвала стените в дома си. „ Мисълта, че хората си мислят, че са в сигурност, просто тъй като носят ръкавици, ме ужасява. Те най-вероятно изобщо не подозират, че могат да си навредят и на себе си, и на останалите. “

Във видеото Моли симулира посещаване на магазин. Първо, тя поставя ръкавиците, дезинфекцира пазарската количка и взима тоалетна хартия. След това потапя ръката си в малко багра (т.е. микроби). Изведнъж телефонът ѝ позвънява, тя го подвига, стартира да приказва и лека-полека боята, олицетворяваща микробите, се озовава върху лицето ѝ.

Моли напомня на хората, че те би трябвало да мият ръцете си вярно даже тогава, когато носят ръкавици. „ Няма смисъл да носите ръкавици, в случай че нямате желание да измиете ръцете си всеки пък, откакто сте докоснали нещо “, споделя Моли във видеото, което може да видите по-долу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР