Молели родители да не водят децата си на тържества, за

...
Молели родители да не водят децата си на тържества, за
Коментари Харесай

Молели родители да не водят децата си на тържества, за да не развалят насладата на другите

Молели родители да не водят децата си на тържества, с цел да не скапват насладата на другите Майки на деца със специфични просветителни потребности са били п омолени да не водят децата си на тържествата по случай 8 март , с цел да не скапват прекарването за останалите деца.
 
От това се оплакаха в обществените мрежи десетки родители от разнообразни обитаеми места в страната. Оказва се, че има честа процедура на уединяване на децата им във връзка разнообразни тържествени мотиви и мероприятия в детските градини. Децата им не са включени в квалифицираната стратегия със стихчета, песни и танци, тъй като имат говорни проблеми или не се оправят добре с текста на някоя пиеса в детската градина.
 

Една такава обстановка в столична детска градина п редизвика извънреден отзив в обществените мрежи. Авторът на обявата е. До нея са достигнали първо сигналите на майки, които са били отпратени от тържествата за Деня на дамата, а след разразилата се полемика в една професионална група за учители във „ Facebook “ се разсънва възмущението на Мария Пеева поради съответен коментатор – академични учител по педагогика.

" На 8 март получих писмо от майка, която беше смутена и показа, че три майки на деца от групата й се оплакват, че в детската градина са отказали на децата присъединяване в тържествата, като става дума за 3-годишни деца, които не могат да приказват. Дори не ставаше дума дали децата са със специфични просветителни потребности, с диагноза или положение или просто деца, които не са се научили да приказват. Майката беше смутена и ме помоли да споделя и аз го направих. Някой е споделил този пост във групата конгрес за разискване на просветителни проблеми. Доц. Елена Петкова ме беше тагнала в отговора си и нейният отговор беше много провокативен и високомерен към тези деца. Тя споделя, че в случай че едно дете трябвало да мяука на сцената единствено и единствено да бъде там, дали ще сме удовлетворени от това. По този метод се изрече ", споделя Мария Пеева.
 
 Ние се свързахме с доцент Петкова, само че до изявление по този начин и не се стигна . Потърсихме обаче психологa Младен Владимиров, който ни изясни до какви последици може да докара за едно дете отлъчването му от празник в детската градина:
 

" Това изключване от тържеството би довело до прекарване на крах и би довело до намаление на самооценката . Второто нещо, което би се случило, най-вероятно е загуба на доверие и то освен на доверие от детето към възрастните - тези, които са считани за водачи и престижи, за хора, на които може да се доверим, а загуба на доверие от родителите. Нещо повече, в дълготраен проект тази загуба на доверие от страна на детето може да докара до там, че в случай че то като дете с някакъв поведенчески проблем се трансформира в обект на тормоз в учебно заведение или детската градина, то няма да потърси помощ от тези възрастни, а това е доста рисково ".

Често пъти родителите не желаят да разкрият учителите и детските градини, в които срещат сходно отношение. Факт е обаче, че сигнали за такова отношение към децата има в другите краища на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР