Молекулярни биолози в Германия потвърдиха, че новият коронавирус е способен

...
Молекулярни биолози в Германия потвърдиха, че новият коронавирус е способен
Коментари Харесай

Германци разкриха ужасяващо свойство на коронавируса

Молекулярни биолози в Германия потвърдиха, че новият ковид е кадърен да прониква в клетките на сърцето и да се развъжда в тях, предизвиквайки сърцетуптене, написа в обява в електронната библиотека bioRxiv.

" Стигнахме до извода, че SARS-CoV-2 може да прониква както в обособени кардиомиоцити, по този начин и в разнообразни култури на сърдечната тъкан. Успяхме да отделим пълноценни вирусни частици от инфектирани кафези, което свидетелства за способността на вируса да се развъжда в тях. Патогенът провокира всеобща крах на кардиомиоцитите и пречеше на естественото стесняване, което приказва за директна опасност за здравето на сърцето ", пишат учените.

Екипът под управлението на Стефани Димелер, шеф на Института по кардиоваскуларна регенерация към Франкфуртския университет разкри вероятната причина за проблемите с действието на сърцето, наблюдавайки взаимоотношението на вируса с кардиомиоцитите - сърдечните мускулни кафези.

Учените провели опити с два варианта на SARS-CoV-2 и те сполучливо проникнали в трита типа култури сърдечни кафези, употребявани по време на опитите, предизвиквайки всеобщата им крах и нарушение на работата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР