Молекулярни биолози от Хонконг са отгледали първите изкуствени аналози на

...
Молекулярни биолози от Хонконг са отгледали първите изкуствени аналози на
Коментари Харесай

Така ли започна тази глобална истерия?

Молекулярни биолози от Хонконг са отгледали първите изкуствени аналози на вътрешности на прилепи и на хора и са установили, че техните кафези елементарно се заразяват с новия ковид и вземат участие в неговото разпространяване, оповестява сп. " Нейчър медисин ", представено от Българска телеграфна агенция.

" Получихме първите директни доказателства, че вирусът SARS-CoV-2 може интензивно да се развъжда в червата на индивида и на прилепите. Засега не е известно по какъв начин патогенът прониква в тези органи, само че нашите опити демонстрират, че червата могат да се смятат за един от директните канали за разпространяване на вируса " пишат учените.

Поради тази дарба на вируса се изяснява и наличието на огромно количество вирусни частици в човешките екскременти и в отпадните води на градовете, изумени от пандемията. До тези заключения стигнал екипът на Чжоу Цзе, доцент в Хонконгския университет. Учените получили първите директни доказателства, че вирусът фактически може да се популяризира посредством червата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР