Молдовският гражданин Кристиан Т., задържан при влизане в България на

...
Молдовският гражданин Кристиан Т., задържан при влизане в България на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста молдовец, задържан на ГКПП-Кардам

Молдовският жител Кристиан Т., арестуван при влизане в България на ГКПП-Кардам на 18 юли, остава в следствения арест, заяви пресцентърът на Апелативния съд във Варна за наложената мярка.

Чужденецът се търси с Европейска заповед за арест, издадена от Районния съд в Одеса, Украйна, за обир, осъществен на 16 януари 2017 година. Дни след закононарушението мъжът е напуснал територията на Украйна. Максималният размер на наказването, което молдовецът може да получи в Украйна, е 10 години "лишаване от независимост ". Престъплението се санкционира и по българското законодателство, показват от Апелативния съд.

Въззивният съд е удостоверил мярката "временно задържане под стража " за период от 40 дни, постановена от Добричкия областен съд с претекста да се осуети възможното укриване на мъжа, който през последните години неведнъж е обитавал в разнообразни страни. Трябва да се обезпечи и наличието на Кристиан Т. на делото при приемането на молбата от украинските управляващи за екстрадицията му, показват от пресцентъра на съда.

Престъплението, за което молдовецът се търси, не е политическо, военно, амнистирано или с изтекла отминалост. Има Европейска спогодба за екстрадиция, утвърдена със закон от 1994 година, по който България и Украйна са страни, разясняват от пресслужбата на Апелативния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР