Молдова планира да отвори посолство в Ню Делхи, предава Moldpres.По

...
Молдова планира да отвори посолство в Ню Делхи, предава Moldpres.По
Коментари Харесай

Молдова планира да отвори посолство в Ню Делхи

Молдова възнамерява да отвори посолство в Ню Делхи, предава Moldpres.

По време на работно посещаване в Индия министърът на външните работи и европейската интеграция Тудор Уляновичи имаше среща с представители на молдовската общественост, живеещи в тази страна.

По време на разговора с молдовските жители бяха разисквани вътрешните промени в страната, подхванатите от управляващите ограничения за модернизиране и реформиране на обществения, икономическия, просветителния бранш и така нататък Специална тематика беше желанието на държавното управление да открие посолство в Ню Делхи.

Молдовските жители оцениха желанието на молдовските управляващи да открият идната година в Ню Делхи посолство, което ще ускори връзките сред Молдова и Индия и тези с други страни в района. В това отношение молдовският представител означи: „Смятам за неотложно разширението на дипломатическата ни мрежа на всички континенти. Искам да увелича видимостта на Република Молдова в Азия и по тази причина се застъпвам за откриването на дипломатическа задача в Ню Делхи, която ще сътвори нужните предпоставки за пълноценно потребление на съществуващия стопански капацитет в двустранните връзки, обезпечаване на качество и експедитивност на консулските служби и реализиране на взаимно преференциална поддръжка в разнообразни интернационалните структури „.

Повечето молдовци, които живеят в Индия, имат дребни и междинни предприятия в търговията и услугите, други са омъжени за индийски жители, а трети възнамеряват да развиват бизнес с капитал в Молдова или в Индия с помощта на дипломатически съглашения, инициирани от Уляновичи в Ню Делхи

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР