Молдова няма да премести посолството си в Израел от Тел

...
Молдова няма да премести посолството си в Израел от Тел
Коментари Харесай

Молдова се отказа да мести посолството си от Тел Авив в Йерусалим

Молдова няма да реалокира посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим, както заявяваше някогашният министър председател Павел Филип, увери през днешния ден пред публицисти новият министър на външните работи и европейската интеграция Николае Попеску, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Попеску посочи, че решението за прекачване на дипломатическото посланичество е било взето от държавното управление на Филип, когато то към този момент е било в оставка. " Посолството ще остане там, където си е през днешния ден ", сподели молдовският външен министър. Той посочи, че когато е било взето решение за преместването му, законното държавно управление е било това на Мая Санду.

Правителството на Филип утвърди на 11 юни пренасяне на молдовското посолството в Израел в Йерусалим, както и установяване на терен за строителството на ново дипломатическо посланичество на Съединени американски щати в Кишинев.

В началото на месеца в Молдова се сътвори фактическо двувластие, когато Партията на социалистите на Република Молдова се споразумя с блока Акум ( " Сега " ) да се сплоти против Демократическата партия на Молдова, която контролираше предходния парламент и държавното управление. Веднага по-късно демократите сезираха Конституционния съд, който разгласи образуваното от партиите държавно управление за нелегално и изиска от президента да разпусне Народното събрание.

Същевременно Европейски Съюз, Русия, Съединени американски щати и редица други страни показаха поддръжка за новата коалиция. След това демократите се върнаха в Народното събрание и възвърнаха работата на държавните институции, а съдът анулира последните си решения, признавайки легитимността на Народното събрание. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР