Молдова наруши декларирания си неутралитет по отношение на руско-украинския конфликт,

...
Молдова наруши декларирания си неутралитет по отношение на руско-украинския конфликт,
Коментари Харесай

Молдова започна натиск върху Приднестровието. Последиците ще бъдат критични

Молдова наруши заявения си неутралитет във връзка с руско-украинския спор, както и отхвърли си да се причисли към антируските наказания. Перспективите от такава позиция за молдовците ще бъдат сериозни.

Москва не включи Молдова в листата на неприятелските страни, може би заради изказванията на президента Мая Санду за неутралитет и отхвърлянето на антируските наказания. Въпреки това, защото е 100% подвластен от доставките на съветски газ, Кишинев в действителност избира да води антируска политика.

Молдова води антируска политика

Така посланикът на Молдова в Италия Анатолий Урекяну, изказвайки се на 13 април в комисията по външни работи на Камарата на представителите на италианския парламент, сподели, че „ войната в Украйна “ е „ най-голямата опасност за Европа след Втората международна Война. " По негово мнение, сходни „ зверства “ като в Буча „ демонстрираха по какъв начин Руската федерация употребява военните закононарушения като способ за реализиране на военните си цели “.

От същия порядък е и решението на молдовския парламент да забрани Георгиевската лента и знаците Z и V като знаци " пропагандиращи война и принуждение ". Санду във вторник, 19 април, подписа декрет по тази тематика, без да вземе поради мнението на народа си, който обича и постоянно чества Деня на успеха, както и демарша на гагаузкия парламент, който гласи, че автономията няма да ратифицира това закон.

Молдова глоби Русия

Молдова също на процедура извършва глобите на Запада. Прилагат се всички ограничавания, наложени от интернационалните платежни системи, в това число рестриктивните мерки за платежните системи SWIFT или Visa и Mastercard, а реекспортът на глобени артикули за Русия също е неразрешен. За това приказва самата президентка.

Приднестровието е лишено от прехранване

Освен това стартира напън върху самопровъзгласилата се Приднестровска молдовска република (ПМР). Така управлението на Молдовския металургичен цех (Uzina Metalurgică Moldovenească SA), най-голямото дружество в Приднестровието, изиска от Европейски Съюз да повлияе на Кишинев, който забрани износа и вноса на артикули. В резултат на това страда освен строителната промишленост, само че и логистиката, а общественото напрежение нараства.

Но надали си коства да чакаме самостоятелен метод от Европейски Съюз. Заводът е един от главните източници на приходи за Приднестровието, валутните му доходи съставляват към половината от републиканския бюджет, доколкото заплаща налози в ПМР. Заводът употребява отстъпки от цената за съветски газ, безмитен достъп до молдовския пазар, както и безвъзмезден експорт за Европейски Съюз през Кишинев.

Следователно е допустимо точно в Европейски Съюз на Кишинев да е казано, че заводът „ сепаратистите “ непочтено се конкурира с други металургични фабрики в района. И тогава беше издадена публична причина за заледяване на активността му - заводът би трябвало да получи екологични документи.

Тираспол също се обърна към СЗО с недоволство за липса на медикаменти, защото Кишинев „ отхвърля да издава позволения за импорт на нови партиди медикаменти и забавя артикули, които към този момент са достигнали границата “.

Наблюдатели и специалисти означават, че смяната в позициите на молдовските управляващи последва незабавно след визитата в Кишинев на представителя на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд, която даде обещание, че Съединени американски щати ще дават спомагателна помощ на Молдова в размер на 50 милиона $.

Загубите на Молдова могат да бъдат доста обилни

1 май наближава - датата, от която Газпром може да прекъсне доставките на газ, в случай че не бъде решен въпросът за външен одит на историческия дълг на Молдова (около 740 милиона долара). Подобен сюжет ще има две отрицателни последствия за молдовците: ще ги остави освен без газ, само че и без електрическа енергия, която в този момент се създава от газ в електроцентралата Кучурган в ПМР.

Тази Топлоелектрическа централа е благосъстоятелност на съветската компания Inter RAO ЕEС, която от няколко години обезпечава 80% от потребностите от електрическа енергия на Молдова. Договорът изтича през април.

Ако Кишинев продължи да оказва напън върху Тираспол, тогава спорът може да завърши с освобождението на Приднестровието през Украйна по време на военната специфична интервенция, като се има поради, че на референдума жителите на републиката гласоподаваха за присъединение към Руската федерация.

Колективният Запад би трябвало да има поради, че в случай че Южна Осетия и Приднестровието се причислят към Русия, това ще провокира огромни политически рецесии в Молдова и Грузия, а Русия ще завоюва от това.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР