Молдова изтръпна от думите на Сергей Лавров.Всякакви действия на Молдова,

...
Молдова изтръпна от думите на Сергей Лавров.Всякакви действия на Молдова,
Коментари Харесай

Лавров заплаши Молдова с война като в Грузия през 2008 година

Молдова изтръпна от думите на Сергей Лавров.

Всякакви дейности на Молдова, ориентирани към подкопаване на опасността за сигурността на съветските войски в Приднестровието, ще се преглеждат като нахлуване против Русия. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров по време на тирада в Московския държавен институт за интернационалните връзки, заяви РИА Новости. Лавров напомни, че в Приднестровието има съветски " миротворци " и военни, които охраняват най-големия склад за муниции в Европа, съобщи Актуално.

Следователно всяко деяние, ориентирано към подкопаване на опасността за сигурността на съветските войски, ще се преглежда като нахлуване против Русия, сподели той. Лавров напомни и войната в Грузия през 2008 година, имайки поради, че това е прилика на сегашните събития - по думите му настоящето състояние е същото " както в Южна Осетия, когато нашите миротворци бяха нападнати от Саакашвили ", уточни той. Припомняме, че на 31 август Сергей Лавров даде обещание да " отбрани правата на рускоезичните " в Молдова, добавяйки, че в страната към този момент има райони, които " претендират за специфичен статут ".

През май редица западни и украински медии оповестиха, базирайки се на данни на украинското разузнаване, че Русия е създала ясни проекти за инвазия в Молдова като има намерение да признае независимостта на Приднестровието, както направи с така наречен Луганска и Донецка национални републики. През юли министър-председателят на Молдова съобщи, че е " доста обезпокоена " от опцията за бъдещо навлизане на Русия в страната ѝ, откакто съветските сили напреднаха в източната и южната част на Украйна, покрай молдовско-украинската граница. По същото време шефът на украинското разузнаване Кирило Буданов разгласи, че Киев поддържа устрема на Молдова да се освободи от съветските войски в Приднестровието и ще направи всичко допустимо, с цел да й окаже помощ. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР