Молдова изразява дълбока загриженост пред посланика във връзка с изявленията

...
Молдова изразява дълбока загриженост пред посланика във връзка с изявленията
Коментари Харесай

Молдова привика руския посланик

Молдова показва дълбока угриженост пред посланика по отношение на изказванията на съветския военачалник Рустам Минекаев ", се споделя в изказване на молдовското външно министерство, което прикани за ценене на нейния " териториален суверенитет " и " неутралитет ", добавя БГНЕС.

По-рано през днешния ден съветският боен пълководец Рустам Минекаев призна на годишната среща на Съюза на отбранителната индустрия на Свердловска област, че втората фаза на " специфичната интервенция " на президента Владимир Путин е ориентирана към основаването на " сухопътен кулоар " от Донбас чак до Молдова, който ще откъсне останалата част от Украйна от морето.

" Една от дилемите на съветската войска е да откри цялостен надзор над Донбас и Южна Украйна. Това ще обезпечи сухопътен кулоар към Крим, както и ще окаже въздействие върху жизненоважни обекти на украинската стопанска система ", съобщи Минекаев.

Думите на генерала подсказват, че суверенните граници на Молдова също ще бъдат застрашени от по-нататъшна съветска агресия. Ако тактиката е сполучлива, тя би включвала завземането на пристанището на някогашния морски курортен град Одеса покрай молдовската граница, който до момента е бил подложен на спорадични бомбардировки, само че не и на пълноценна инвазия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР