Молдова има историческа възможност да се присъедини към Европейския съюз

...
Молдова има историческа възможност да се присъедини към Европейския съюз
Коментари Харесай

Молдова внимава да не изпусне историческия шанс да влезе в ЕС

Молдова има историческа опция да се причисли към Европейския съюз и никакви планове за приближаване на страната до блока не би трябвало да заместват пътя ѝ към пълноправно участие. Това съобщи министър председателят Наталия Гаврилица, представена от " Ройтерс ".

Страната продължи да поставя старания за присъединение към Европейски Съюз на фона на опасенията, че може да бъде въвлечена в спора в Украйна.

" Приветстваме всеки механизъм за доближаване, възстановяване на съдействието ни, стига това да не замести пътя към участие ", уточни Гаврилица в Давос.

Ние мощно имаме вяра, че участието в Европейския съюз е това, което разпределя мир, непоклатимост и учреден на полезности разцвет и желаеме да бъдем част от свободния свят и това семейство на Европейски Съюз, акцентира тя.

По нейни думи Молдова има " историческа опция " да се причисли към Съюза и статутът на претендент член не би трябвало да бъде даден единствено на Украйна.

Молдова подаде молба за участие в Европейски Съюз на 3 март, откакто подобен ход започнаха също по този начин Украйна и Грузия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР