Молдова експулсира представител на руското посолство в Кишинев след случая

...
Молдова експулсира представител на руското посолство в Кишинев след случая
Коментари Харесай

Молдова гони руски дипломат, след като тази сутрин на нейна територия паднаха отломки от руска ракета

Молдова експулсира представител на съветското посолство в Кишинев след случая с рухването на парчета от съветска ракета на територията на страната , съобщи молдовското външно министерство, представено от ТАСС.

" Министерството на външните работи и европейската интеграция оповестява, че е взело решение да разгласи за личност нон грата на територията на нашата страна представител на посолството на Руската федерация в Кишинев, който е задължен да напусне територията на Република Молдова. Ракетните удари по прилежащата ни страна не престават да основават нови опасности в областта на сигурността, а жителите ни от ден на ден стартират сами да усещат разрушителните последствия от войната ", се споделя в изказването на дипломатическото ведомство.

Руското външно министерство заяви, че ще " даде подобаващ отговор " на дейностите на Кишинев.

Тази заран парчета от съветска ракета, свалена от украинската противовъздушна защита, паднаха в селцето Наславча в Северна Молдова, напомня Ройтерс.



Няма информация за ранени, само че прозорците на няколко жилищни здания са със счупени стъкла.

Молдовският външен министър Нику Попеску написа в " Туитър ", че съветската офанзива е била ориентирана против язовир, ситуиран край река Днестър, по която минава част от украинско-молдовската граница. Той предизвести, че нападенията против водна инфраструктура основават заплаха от наводнения в целия регион и съобщи, че осъжда съветската експанзия против Украйна " допустимо най-категорично ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР