Молдова е на първа линия с Украйна и приема бежанци,

...
Молдова е на първа линия с Украйна и приема бежанци,
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Да се помогне на Молдова заради бежанците от Украйна

Молдова е на първа линия с Украйна и приема бежанци, които са към четири % от популацията ѝ. Започваме изследване на опцията страната да бъде подкрепена от Европейския съюз (ЕС). Това съобщи евродепутатът Андрей Новаков по време на конференцията „ Български гласове за Европа “ в Националния пресклуб на Българската телеграфна организация (БТА) в Тараклия, Молдова. Той изясни, че е взел участие в одобряването на предлагането всяка страна в Европейски Съюз, която приема бежанци повече от един % от своето население, да получава поддръжка от европейския бюджет.

Според Новаков Европа би трябвало да пристъпи към „ голяма крачка “ за построяването на единна европейска защита. Аз мисля, че е извънредно време Европа да осъзнае, че не може да се държим по този начин, като че ли протичащото се в Украйна е нещо, което не ни визира, разяснява евродепутатът.

Андрей Новаков увери присъстващите в Тараклия, че ще отстоява и ползите на българите там. И означи, че и българската страна се интересува от тях. Той поздрави Българска телеграфна агенция за опцията да се чуят гласовете на нашите сънародници там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР