Молбите за убежище в Австрия (без украинците) почти са се

...
Молбите за убежище в Австрия (без украинците) почти са се
Коментари Харесай

Виена ще продължи да спира България за Шенген до траен спад на търсещите убежище

Молбите за леговище в Австрия (без украинците) съвсем са се утроили предходната година до към 110 000 - най-високият % на глава от популацията в Европейски Съюз - което накара държавното управление във Виена да блокира разширението на Шенгенското пространство през декември, написа изданието.

Шаленберг отхвърли да дефинира периоди, в които Виена би могла да вдигне ветото си върху разширението на Шенген, само че при продължаващото повишаване на броя на идващите бежанци - през януари Агенцията на Европейски Съюз за даване на леговище записва близо 60 % нарастване на годишна база - наподобява, че в кратковременен проект решение на безизходицата към Шенген е недостижимо.

Шаленберг съобщи, че държавното управление му е окуражено от " проекта за деяние " на Европейски Съюз за стягане на граничния надзор и ускорение на процедурите за даване на леговище, само че би трябвало да види доста по-голям прогрес.

Основната причина, заради която в Австрия има толкоз доста бежанци, е, че други страни от Европейски Съюз по така наречен балкански маршрут - по-специално Унгария - отхвърлят да записват множеството търсещи леговище - стъпка, която според разпоредбите на Европейски Съюз би разрешила на Виена да ги върне назад в тази страна, откакто са пристигнали в Австрия. Съгласно така наречен предписание от Дъблин страната, в която бежанецът влиза в Европейски Съюз и е регистриран, е виновна за разглеждането на неговия случай.

Миналата година Европейски Съюз одобри към 1 млн. бежанци, без украинците, което съставлява нарастване с близо 50 %. Ако Франция и Германия бяха записали толкоз, колкото Австрия на глава от популацията, единствено двете страни щяха да имат по 1 милион, твърди Шаленберг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР