Молби за еднократна социална помощ от по 375 лв е

...
Молби за еднократна социална помощ от по 375 лв е
Коментари Харесай

Сестрите в Свищов не излизат от дома си, майка им носи молби за социална помощ

Молби за еднократна обществена помощ от по 375 лева е подала през днешния ден майката на двете сестри, затворени в къщата им в Свищов. Въпреки поканата на обществените служби Стефка и Анжела да отидат в дирекцията, с цел да уредят документите си, те не са се явили. Междувременно общината в дунавския град е спазила уговорката си и е възобновила служебно адресните им регистрации, с цел да получат подкрепяне.

" Вчера ги посетихме, направени са нужните документи. Молбите, импортирани от майката Пенка Стефанова, ще бъдат прегледани до края на януари. През февруари ще получат парите ", посочи шефката на " Социално подкрепяне " в Свищов Милена Илиева.

Според нея, мизерстващите дами имат нужната поддръжка, защото общинският съвет им дава още 1000 лева.еднократно. Кметът Генчо Генчев се ангажира и с ремонт на жилището.

" Отивам при тях с психолог. Той ще работи с тях два пъти седмично, само че в началото, до момента в който ги приобщим - и по-често ", сподели Генчев.

Драмата на трите дами се разчу преди дни, след сигнал " за къща на ужасите " в Свищов, в която майка държи под ключ от години двете си психичноболни дъщери. Полиция и обществени откриха в жилището сестрите на 43 и 42 години във очевидно несъответстващо положение. Следи от физическо принуждение и данни за държане срещу волята им обаче няма. По случая се води следствие за неполагане на грижи, от което дъщерите - висшистки били сложени в състояние на съществено усложнение. Няма привлечено обвинено лице.

Общината прави самостоятелна инспекция и търси близки и родственици, с цел да откри какво се е случвало с двете дами през годините. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР