Молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов Няма такава

...
Молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов Няма такава
Коментари Харесай

Няма такава държава не мина и на втора инстанция

Молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов " Няма такава страна " беше отхвърлена и от Върховния касационен съд. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Висшите магистрати стимулират отхвърли с нарушение на Закона за политическите партии, съгласно който политическите партии не могат да употребяват в своите знаци герба или знамето на Република България. Прието е, че признакът на партията по метода на словесното му изложение в Устава й – „ отворена човешка длан в наследник цвят, в която са интегрирани цветовете бяло, зелено, алено “, в допълнение обяснен с негово графично изображение, не опровергава подбуденото от типа му подозрение, че е употребявано националното знаме.

Припомняме, че през декември Софийски градски съд също отхвърли регистрация на партията. Тогава претекстовете на правосъдния състав бяха два - името и емблемата на партията, в която има вградено българското знаме. Тогава Трифонов съобщи, че ще апелира и „ в случай че идната инстанция удостовери това безумно и нелегално решение ", ще записва нова партия – с друго име и с други цветове.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР