Молба за условно предсрочно освобождаване от затвора е подал Янко

...
Молба за условно предсрочно освобождаване от затвора е подал Янко
Коментари Харесай

Янко Попов от ”Килърите” иска да излезе от затвора

Молба за условно предварително освобождение от пандиза е подал Янко Попов-Туцо, наказан на 10 години ”лишаване от независимост ” за присъединяване в незаконната група за мокри поръчки, известна като ”Килърите ”, оповестиха от Софийски градски съд (СГС).
От пресцентъра на Софийски градски съд прецизират, че Туцо е изтърпял повече от половината от наложеното му наказване, като в тази ситуация от присъдата му се приспада времето, което той е прекарал в предварителния арест. Така на 22 август (сряда) 15-ти състав на съда ще прегледа молбата му и ще се произнесе за свободата му.

На 1 декември м.г. Върховен касационен съд удостовери наказването от 10 години " отнемане от независимост " на Попов, наложено по-рано от Варненския апелативен съд, който промени и понижи със 7 години първоинстанционната присъда от 17 години затвор.

Според висшите магистрати Янко Попов е отговорен в това, че съзнателно е улеснил Владимир Филев да умъртви шуменския предприемач Румен Рачев. От Върховен касационен съд обаче сметнаха, че Попов не е направил това с користна цел, заради което дефинираха за вярна не първоинстанционната, а въззивната присъда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР