Молба за разрешение да се построи български православен храм в

...
Молба за разрешение да се построи български православен храм в
Коментари Харесай

Владиката Антоний моли да се построи българска църква в Дубай

Молба за позволение да се построи български православен храм в Дубай показа Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, написа “24 часа ”.


Това се случи на среща
с посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в България Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми.

По този метод ще се откликне на дългогодишните молби на нашите сънародници, работещи и живеещи ОАЕ, се споделя в информацията, оповестена на фейсбук страницата на владиката.

В ОАЕ през последните години се е обособила най-голямата българска общественост в Арабския свят, която изпитва духовна нужда да има своя черква.

Негово Високопреосвещенство, който е претрупан от Светия Синод на БПЦ-БП с отговорностите по този въпрос, очерта пред посланика главните рамки на плана. Идеята е българската черква по опция да бъде издигната в региона Джебел Али на емирство Дубай, където са съсредоточени най-вече наши сънародници.
Към момента за своите
духовни потребности българите в ОАЕ са принудени да пътуват най-често до емирство Шарджа, където се намира съветската православна черква.

Н. Пр. дипломат Алнуайми акцентира, че в ОАЕ живеят и работят хора от най-различни националности и религиозни деноминации и всички те се радват на спокойно и взаимно битие, както и на независимост да изповядват своята религия, а в страната царува дух на приемливост и взаимно почитание. Той пое ангажимент пред Негово Високопреосвещенство да придвижи въпроса до управляващите в ОАЕ като изрази вяра за неговото бързо и сполучливо развиване.



Чрез митрополит Антоний дипломатът изпрати най-сърдечни поздрави до Светейшия български патриарх и митрополит Софийски Неофит. На срещата в посолството на Обединените арабски емирства в София участва и Главният секретар на Светия Синод Негово преосвещенство Мелнишкия свещеник Герасим. 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР