Мокри кърпички изплаваха на плажа във Варна и предизвикаха възмущението

...
Мокри кърпички изплаваха на плажа във Варна и предизвикаха възмущението
Коментари Харесай

Мокри кърпички изплаваха на плажа във Варна

Мокри кърпички изплаваха на плажа във Варна и провокираха възмущението на хората. Зрители на Българска национална телевизия алармираха, че на Рибарския плаж има купчини с мокри кърпички, които морето и изхвърлило. Екип на малкия екран също откри замърсяването.

На 17 септември след обяд и през нощта над град Варна преваляха значителни превалявания. Замърсяването на плажната линия е вследствие на изобилните превалявания и запушването на решетка към преливника на разбъркан битов колектор към дъждовен колектор, заустен в Черно море.

Констатирани са и следи от високи води, вследствие на което е позволено преливане на смесени води над решетката към дъждовния колектор. В момента на инспекцията няма преливане на отпадъчни води от битовия колектор в дъждовния колектор и надлежно в Черно море, оповестиха от Регионалната ревизия по запазване на околната среда.

Тъй като колекторът се стопанисва от ВиК-Варна са издадени наставления да почисти мокрите кърпички от плажа. От Регионална инспекция за опазване на околната среда дадоха обещание да проследят осъществяването на предписанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР