МОК разследва Олимпийския комитет на Беларус (НОК) за предполагаема дискриминация

...
МОК разследва Олимпийския комитет на Беларус (НОК) за предполагаема дискриминация
Коментари Харесай

МОК разследва Беларус за дискриминация към спортисти

МОК проверява Олимпийския комитет на Беларус (НОК) за хипотетична дискриминация към спортисти поради политическите им визии. На среща на изпълнителния комитет в сряда бе маркирано, че организацията " си взема записка във връзка притеснителните сведения от спортисти и медии, че в Беларус има дискриминация с политическа мотивация ".

Протестите против президента Александър Лукашенко не престават от изборите на 9 август и към този момент има смъртни случаи, стотици ранени и повече от 10 хиляди задържани. Лукашенко е и дълготраен президент и на Олимпийския комитет на Беларус.

В отговор на питане на МОК през септември, от НОК дадоха отговор: " Селекцията на спортисти за идните Олимпийски игри ще бъде осъществена напълно чрез достиженията им на огромни конгреси ".

МОК обаче твърди, че има нови " недоволства за напън поради политически убеждения ".
" Оповавайки се на новата информация, изпълнителният комитет на МОК реши да възобнови следствието и в най-скоро време да открие дали НОК съблюдава отговорностите си към спортистите и олимпийското семейство ", продължава известието на МОК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР