МОК разреши на холандски треньор по кънки бягане, договарял резултати

...
МОК разреши на холандски треньор по кънки бягане, договарял резултати
Коментари Харесай

Треньор ментърджия с акредитация за Пьонгчанг

МОК позволи на холандски треньор по кънки тичане, договарял резултати в Сочи, да бъде в групата за Олимпиадата в Пьонгчанг. Ето какво направи Йилерт Анема. Вие самите преценете провинението му по-лошо ли е от това на съветските спортисти, които просто не употребявали верните " витамини ".

• По време на игрите в Сочи треньорът Йилерт Анема работил с френския тим. Преди четвъртфиналната щафета той помолил холандците да не бягат с цялостна мощ, с цел да не наподобява успеха разгромна.

• В подмяна Анема подсигурил, че французите никога няма да победят холандците. В случай на рухване на холандец французин също щял да седне на леда.

• За треньора било значимо да не изгубят с огромна разлика, с цел да не загуби престижа си, и най-важното - финансирането.

• В последна сметка победили холандците. След Олимпиадата Анема получил публично предизвестие от Международния олимпийски комитет. Как са разкрили заверата шефовете, не се прецизира. Но Анема получил акредитация за игрите в Пьонгчанг и отпътува там в качеството си на персонален треньор на Йорит Бергсма. В четвъртък Бергсма завоюва сребро в бягането на 10 хиляди метра. 

Опитът за спогодба бе доказан и от Холандската федерация по кънки. Шефовете й съжаляват, че са разгласили новината в деня на гонката на 10 000 метра. Босът на холандската делегация отхвърли коментар по случая, задоволявайки се с: " Не желая да влизам в детайлност, само че считам, че следствието е завършило ".

• Суперзвездата на холандския тим Свен Крамер призна, че от дълго време е знаел за постъпката на Анема: " Аз също съм слушал за това. Така не би трябвало да се постъпва. Заслужава ли Анема наказване? Не знам, би трябвало да знам детайлите, с цел да дам мнение ".

• По време на Игрите в Сочи Анема беше посетител в студиото на CNBC. Той се майтапеше с водещия:

– Вчера гледах гонката на 10 000 метра - споделя водещият. - Двама души не се надпреварваха, просто се въртяха в кръг 13 минути. Искам да върна живота 13 минути обратно, с цел да го няма този старт. И вие казвате, че кънги бягането може да конкурира по известност и страсти американския футбол - попита водещият Анема.

– Двете момчета се опитваха да се победят, стараеха се, бяха бързи толкоз, колкото е допустимо. Просто опитваха да дефинират кой от тях е по-добър в света. Работата им е такава да са положителни, а те са. Затова и двамата бяха равностойни. Просто по-добър от тях няма. Победи по-големият късметлия - сподели Анема, допълвайки, че всичко станало в изискванията на феърпелей. - В кънките е чисто, не като в американския футбол, където най-хубавият пада от най-слабия - приключва коментара си треньорът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР