Можете ли да кажете с абсолютна увереност, че мотивирате вашите

...
Можете ли да кажете с абсолютна увереност, че мотивирате вашите
Коментари Харесай

Свобода, справедливост, признание

Можете ли да кажете с безспорна убеденост, че мотивирате вашите чиновници да дават максимума от себе си в работата? Сигурни ли сте, че не вършиме тъкмо противоположното?

Вашата съществена отговорност като водач е да осигурите на чиновниците си добра среда на работа и да изслушвате техните претенции, недоволства и запитвания. Ако желаете служащите ви да са високо стимулирани и ангажирани с работата, би трябвало да ги накарате да се усещат ценени и чути.

Според прочуване, оповестено в Harvard Business Review, в към 85% от фирмите мотивацията и ентусиазма на чиновници понижават внезапно след първите шест месеца на работа, като на по-късни стадии обстановката единствено се утежнява.

Това са пет неналичия, които водят до загуба на мотивация в екипа

1. Липса на независимост

Имат ли чиновниците ви нужната независимост на деяние и самостоятелност над задания, върху които работят? Лесно е да изгубите мотивация, когато всяко ваше деяние се дирижира и гледа под лупа от микромениджър, който е вманиачен на тематика надзор. Провеждайте повече диалози с вашите екип, с цел да се уверите, че те разполагат с нужните средства и благоприятни условия, с цел да правят работата си по допустимо най-хубавия метод.

2. Липса на правдивост

За да бъде един чиновник стимулиран, той би трябвало да се усеща почитан и да намира за обективни изискванията на работното място и заплащането, което получава за своя труд.

3. Липса на съпричастност и съдействие

Един чиновник може да се оправя добре с самостоятелните задания, само че това не ни споделя нищо за взаимоотношенията му се неговите сътрудници. В последна сметка, триумфът на всяка една организация зависи от положителната работа в екип, а това значи, че колкото и добре да се оправят чиновниците ви в самостоятелните си отговорности, те би трябвало да могат да и да си сътрудничат дейно.

4. Липса на самопризнание

Независимо от това какъв брой огромен или дребен е действителния принос на един чиновник към триумфа на екипа и надлежно на компанията, не би трябвало да бъдете спестовни на похвали и самопризнание. Избегнете основаването на непотребен стрес, който пораждат прибързаните рецензии и закъснялото самопризнание за добре свършената работа.

5. Липса на цел и задача

Запознати ли са чиновниците ви с задачата на компанията? И още по-важното в тази ситуация, схващат ли те задачите и смисъла, които са в основите на тази задача? Като водач вие носите отговорност за разясняването на задачата на компанията и за това по какъв начин труда и напъните на чиновниците ще допринесат за нейния триумф. Хората би трябвало да схващат, че тяхната работа има някакъв смисъл и значение.

Има доста способи, по които водачите неумишлено въздействат отрицателно на мотивацията и ентусиазма на своите чиновници. Проверете дали вашия екип страда от някои от тези неналичия и направете нужните корекции допустимо най-бързо.

.........................

Питър Иконъми , създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР