Можете лесно да шофирате през това предградие на Силициевата долина,

...
Можете лесно да шофирате през това предградие на Силициевата долина,
Коментари Харесай

В най-богатото населено място в САЩ 500 000 долара на година вече е под средния доход

Можете елементарно да шофирате през това предградие на Силициевата котловина, без да осъзнавате, че се движите по улиците на най-богатото обитаемо място в Съединени американски щати. От пътя се виждат единствено високи тухлени стени, големи врати, живи плетове и лукс.

Всъщност не е нужно да сте там - разходка с Гугъл Maps също би свършила работа да добиете визия. Сателитните фотоси демонстрират разпръснатите големи имения на милиардерите от софтуерните колоси и спортните звезди. Тенис кортове, басейни, големи тераси и градини.

На тези места междинният годишен приход на семействата към този момент е над половин милион $.
 Снимка 467871
Източник:

За четвърта поредна година предградието Атертън оглавява годишния показател на Bloomberg за най-богатите обитаеми места в Съединени американски щати. Със междинен приход на семействата над 525 000 $ предградието става първата и към този момент единствена общественост, която надмина границата от половин милион $, откогато Bloomberg сформира показателя си през 2017 година.

Съседните на Атертън квартали също не отстъпват.

В коридора сред Сан Франциско и Сан Хосе има още два квартала, които заслужават да бъдат упоменати - Хилсбъроу, заемащ трето място в показателя, както и Лос Алтос Хилс, попадащ на пета позиция. И в двата квартала в Силициева котловина междинният приход на семействата е над 400 000 $ годишно.
 Имението на един от притежателите на Microsoft, беше продадено за $35 милиона
Имението на един от притежателите на Microsoft, беше продадено за $35 милиона

Имотът на Алън за първи път излезе на пазара през октомври

Градът на фирмите

Илейн Уайт, която е сътрудник по недвижими парцели и родом от прилежащия град Редууд, следи по какъв начин софтуерният взрив оформя района. По думите му големите софтуерни водачи като Фейсбук и Гугъл са повода за оформянето на концепцията, че регионът към Атертън се трансформира в градът на фирмите.

В Атертън най-евтината къща на имотния пазар сега е оповестена за 2,5 милиона $, демонстрира разбор на Zillow.com.

Множество софтуерни милиардери назовават предградието собствен дом. В това число Ерик Шмид от Гугъл, Шерил Сандбърг от Фейсбук, както и починалият съосновател на Microsoft Пол Алън, чието имение там беше продадено предходната седмица за повече от 35 милиона $. Спортистът на Golden State Warriors Стеф Къри купи парцел в Атертън предходната година за 31 милиона $.

На второ място за втора поредна година е Скарсдейл, Ню Йорк, намиращ се на по-малко от 40 километра отвън Манхатън. Там междинният годишен приход на семействата е 452 000 $.
 Снимка 467867
Източник:

Като цяло Източното и Западното крайбрежие преобладават в листата на топ 100 обитаеми места с най-голям междинен годишен приход. Калифорния е с най-вече такива обитаеми места - 23 на брой. Областта от три щата - Ню Йорк, Кънектикът и Ню Джърси - има 32 такива места, с 4 по-малко по отношение на година по-рано.

Средна Америка също придобива популярност, само че към този момент по-скромна. Щатите, измежду които Илинойс и Минесота, прибавят богати обитаеми места в показателя на Bloomberg. Южният Тексас също не трябва да се пропуща.

Общо в листата са показани 16 щата, същият брой като предходните години. Това допуска, че концентрацията на благосъстоянието в избрани райони остава значително непроменена във времето.

Друга наклонност - най-богатите общности не престават да стават по-богати. В тазгодишния показател с цел да може едно обитаемо място да влезе в класацията, междинният приход на семействата би трябвало да бъде над 220 000 $, което е с 11 000 $ повече по отношение на година по-рано.
 30-те най-желани софтуерни компании за работа
30-те най-желани софтуерни компании за работа

Много от тях са в Силициевата долина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР