Можете да приготвите страхотни пържоли, като използвате галета. Начукайте пържолите

...
Можете да приготвите страхотни пържоли, като използвате галета. Начукайте пържолите
Коментари Харесай

Как се приготвят крехки пържоли

Можете да приготвите страхотни пържоли, като употребявате галета. Начукайте пържолите добре, прибавете подправки на усет, оваляйте ги в галета и опържете от двете страни.

Още по-нежни стават пържолите с яйца. Начуканите части месо се посоляват, наръсват се с подправки, прибавя се изсъхнал чесън и по-късно се оставят да престоят няколко минути в разрушени яйца. След това се овалват в брашно и се пържат на муден огън.

Опитайте да извършите пържола в тесто – за задачата би трябвало да я завиете в бутертесто и да я опечете на фурна. Много вкусни стават и пържолите с гъби. В йенски съд се подреждат пържолите, гъбите, топено сирене и сметана.

За да станат доста вкусни пържолките, използвайте нежно месце от теле или немазно свинско. Нарежете и начукайте месото, а по-късно наредете пласт от него в тенджера, посолете, подправете по усет, наръсете със ситно нарязан чесън, напръскайте с лимонен сок, сложете нов пласт месо и още веднъж повторете процедурата с подправките.

Оставете тенджерата с пържолите в хладилника за цяла нощ. След като месото се маринова в подправките и лимоновия сок, може да го опържите на изсъхнал чист тиган без капка лой. Това трае не повече от двадесет секунди. Хвърляте пържолата на тигана, обръщате след 8 секунди, пържите още 8 секунди и махате от огъня.

 Пържола

Такива пържоли са вкусни единствено в случай че се ядат незабавно. За гарнитура можете да употребявате сварен ориз. Пържолите стават доста вкусни и в случай че ги напълните със зеленчуци, да вземем за пример с домати, както и с прясно или кисело зеле.

Пържолите не би трябвало наложително да бъдат от свинско или говеждо месо. Идеално за задачата е нежното пилешко. Там въпросът обаче е да начукате пържолата доста деликатно, тъй че месото да не се раздра на парцали.

Можете да приготвите вкусни пържоли от черен дроб, като не е нужно да го киснете, а единствено леко да го начукате и по-късно добре да го измиете. Пържолите от черен дроб са по-вкусни, в случай че се опържат с яйце и брашно.

Пържолите са идеалното меню за посетители или за вечеря, както и за церемониален обяд. Само би трябвало да приготвите няколко разнообразни гарнитури, в случай че желаете да угодите на всеки на масата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР