Можете да намерите милиони приложения на конопа - той отдавна

...
Можете да намерите милиони приложения на конопа - той отдавна
Коментари Харесай

Прави чудеса! 7 страхотни приложения на конопеното олио

Можете да намерите милиони приложения на конопа - той от дълго време се употребява освен в медицината, само че и в козметиката. Същото важи и за олиото, извлечено от неговото семе.
Например...

Полиране на дърво

Конопеното олио е изсушаващо. С други думи - то се полимеризира в корав тип, което го прави идеално за дървесно покритие. Като артикул за гланциране не се нуждае от разтворители и не оставя следи, като защищава дървото от надраскване.

Създаване на козметични артикули

Конопеното олио предотвратява несъразмерната загуба на влага, изсушаване и напукване на кожата, като също така е страховит лубрикант, което го прави идеална съставна част за бебешки артикули и артикули с грижа за кожата.

И това е забавно: Това са 8-те най-нискокалорични храни - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Лечение на заболявания

Точно като растението, от което произлиза, конопеното олио също има медицински свойства. То съдържа линолова киселина, която може да се употребява за лекуване на невродермити, ревматоиден артрит и други.

Правене на артикули за коса

Това олио може да подтиква растежа на косъма, както и да помогне за изправянето и хидратацията на косата. Ще забележите, че конопеното олио става все по-популярна съставна част за производството на шампоани и балсами.

Готвене

Конопеното олио в множеството случаи може да замести кухненското олио, с изключение на когато би трябвало да готвите с на по-висока температура. Конопеното олио може да бъде съвършеният сурогат на зехтина, когато вършиме салати!

Създаване на пластмаса

Това не е нещо, което ще ви е належащо у дома, само че конопеното олио може да размени нефта при правенето на множеството типове пластмаса; не е токсично, и за разлика от нефта, не съдържа рискови химикали, когато се разгради.

Блокиране на UV лъчи

Конопеното олио има естествени естествени свойства, които го вършат положително органично средство за предотвратяване от нездравословните лъчи на слънцето. Много марки артикули за слънчева отбрана към този момент употребяват конопено олио, поради неговите здравословни качества, освен поради положителната защита от UV лъчи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР