Можете да намерите милион съвета в интернет за това как

...
Можете да намерите милион съвета в интернет за това как
Коментари Харесай

14 навика, които ще ви помогнат да бъдете здрави и привлекателни, с минимални усилия

Можете да намерите милион съвета в интернет за това по какъв начин да останете здрави и привлекателни: преброяване на калории, доста спорт, по-малко хранене и така нататък Но учените имат друга позиция. Ето 14 научно потвърдени съвета, които да ви оказват помощ да останете здрави с минимум старания.

1. Спрете да броите калории

Високото качество на храната е по-важно от калориите. 20-годишно изследване сподели, че модифицираните храни и захарните питиета предизвикват най-голямо нарастване на тежестта. Така че не обръщайте внимание на това, какъв брой калории има във вашата храна, а на това какъв брой е здравословна.

2. Винаги пълнете половината от чинията си със зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са източници на фибри, вода и потребни микроелементи. Изследванията демонстрират, че в случай че поставите доста зеленчуци и плодове върху вашата паница, вашето здраве се усъвършенства. Същото нещо работи и в супермаркетите: в случай че половината от вашата кошница е цялостна с плодове и зеленчуци, вие сте на половината път към здравето.

3. Яжте това, което желаете и когато желаете

Понякога решаваме да заобикаляме обичаните си артикули за известно време, само че не можем да го вършим вечно, а по-късно ядем доста от него и наддаваме тегло. За да бъдете постоянно здрави, би трябвало да ядете това, което желаете, и да се наслаждавате на всяка хапка, без да се чувствате отговорни.

4. Използвайте правилото за 2-те хапки

Ако в действителност желаете да ядете нещо доста нездравословно, измамете мозъка си: изяжте една хапка, изпийте чаша вода и по-късно изяжте още една хапка. Усещането, че сте се нахранили, ще пристигна доста по-бързо.

5. Започнете деня си с протеин

Храните, богати на протеини, понижават равнищата на " гладния хормон " - грелин. Ето за какво яйцата, пилешките гърди и киселото мляко могат да ви оказват помощ да се чувствате пълноценно до обяд по-ефективно, в сравнение с въглехидратната закуска.

6. Вървете по 2 минути на всеки час

Ако работата ви е обвързвана с доста седене, създайте си предписание да ходите 1-2 минути за всеки час. Винаги можете да намерите причина да посетите друг отдел или да излизате на открито за минута. Това ще ви помогне да останете дейни през целия ден.

7. Никога не яжте от пакета

Можете бързо да изядете голямо количество чипс, бисквитки или бонбони от огромен пакет за 5 минути. Сложете леки закуски на паница или ги подредете в по-малки торбички: това ще ви помогне да контролирате какъв брой сте яли и по кое време е време да спрете.

8. Използвайте правилото за 10-те минути

Това предписание работи за всеки добър табиет. Ако желаете да си легнете по-рано, отидете да спите 10 минути преди да сте възнамерявали в началото. Ако желаете да вършиме йога, само че не можете да намерите свободно време, започнете с 10 минути дневно.

9. Избирайте огромни порции

Един професор от Пенсилвания организира изследване и стигна до това умозаключение: огромните количества храна или храна, съдържаща доста вода, са превъзходен метод да не се преяжда. Голяма купа салата ще запълни корема ви доста по-бързо от шепа ядки и това ще ви накара да се почувствате сити.

10. Намалете потреблението на захар до 6 лъжици

Огромно количество захар във вашата храна прави възможностите за приемане на диабет вид 2 по-висок. Това също води до затлъстяване. Здравните специалисти направиха рекомендации за ежедневната консумация на захар: 6 ч.л. дневно за дамите и 9 за мъже.

11. Бъдете егоисти

Да бъдеш лакомец значи да мислиш, че си най-важният човек. Експертът по хранене Ан Флетчър предлага да се поставите преди всичко и да се грижите за себе си и личното си тяло.

12. Преместете бюрото си по-близо до прозореца

Изследванията демонстрират, че огромно количество слънчева светлина оказва позитивно въздействие върху 2 неща: качеството на съня и продуктивността. За да сте здрави, намерете метод да получите добре осветено работно място.

13. Пийте топли питиета

Топлите питиета понижават количеството метаболитни боклуци, тъй че процесът на стареене се забавя. Чаят или чаша топла вода (в идеалния случай 30 минути преди хранене) форсират храносмилането, забързват метаболизма и усъвършенстват кръвообръщението.

14. Не мийте зъбите си след хранене

Специалистите не предлагат да миете зъбите незабавно след хранене - би трябвало да го извършите минимум 30 минути по-късно. Ако сте изяли или изпили нещо кисело, не мийте зъбите си след хранене, с цел да не навредите на емайла си.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР