Можете да намалите риска от излагане на COVID-19 всеки път,

...
Можете да намалите риска от излагане на COVID-19 всеки път,
Коментари Харесай

Ето как да почистите хранителните си стоки по време на COVID-19

Можете да намалите риска от излагане на COVID-19 всякога, когато излезете от вкъщи си, като вземете защитни ограничения като обществено разграничаване и миене ръцете си усърдно и постоянно.
Пазаруването на хранителни артикули обаче носи спомагателен риск.
Не единствено че сте покрай други хора, само че доста от продуктите, които купувате, евентуално са били опипвани от други хора, които е допустимо да придвижват вируса.
Това не значи, че би трябвало да се откажете от извършването на покупки. Но можете да полагате малко повече грижи, когато боравите с питателните си артикули, с цел да избегнете разпространяването на вируса на други хора и повърхности в къщата си.
Колко огромен риск съставляват питателните артикули? Шарлот Бейкър, помощник по епидемиология в Колежа по ветеринарна медицина във Вирджиния-Мериленд в Блаксбург споделя, че най-големият ви риск в супермаркета е непосредствен контакт с различен човек, който е болен.
Ето за какво е значимо да стоите на най-малко 2 метра разстояние от други хора когато и да е.
" Не се опасявайте да помолите другите да се отдръпват, в случай че са прекомерно покрай вас на опашката ", поучава Бейкър. 
Как да убием ковид у дома?
Все отново Световната здравна организация споделя, че в допълнение към близкия контакт сред хората, вирусът може да се хване при допиране на нечисти повърхности, след което да се пипне очите, носа или устата.
Някои повърхности могат да съставляват по-голям риск от други.
Коронавирусът е откриваем върху пластмаса и неръждаема стомана за интервал до 72 часа, а на картон - до 24 часа.
Бейкър споделя, че когато сте в супермаркета, би трябвало да „ приемете, че всички повърхности са били допрени от някой, който е болен. “
Това включва най-много пакетираните храни!
„ Докоснете единствено стоките, които възнамерявате да закупите, избършете дръжките на количката или кошницата с дезинфектантни кърпички и измийте ръцете си или използвайте дезинфектант за ръце, когато сте подготвени “, завъшва тя.
Почистване на хранителни артикули вкъщи Независимо от метода, по който сте набавили питателните си артикули, ще би трябвало да се погрижете деликатно за тях, когато ги приберете. Това ще понижи шанса за разпространяване на вируса на други хора или повърхности във вашата къща.
Елизабет Л. Андрес, лекар на науките, професор по храните и храненето в университета в Джорджия, поучава най-малкото, което би трябвало да извършите, е да измиете ръцете си, откакто разопаковате и сложите хранителни артикули.
Ето по какъв начин да перем облеклата си, с цел да убием ковид по тях
Ако се притеснявате от евентуално замърсяване на вашите хранителни артикули, можете да предприемете спомагателни стъпки, с цел да се отбраните.
„ Някои хора могат да изберат да избършат или измият консерви и кутии с храна, преди да ги съхраняват, с цел да понижат вероятното наличие на вируси “, споделя Андрес. Можете също по този начин да изхвърлите опаковки за еднократна приложимост.
Когато приключите, тя предлага да измиете всички маси, плотове или други повърхности, допрени от вашите хранителни артикули или чанти за хранителни артикули.
И най-после отново си измийте ръцете!
източник: www.healthline.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР