Можете да излекувате гърлото и да възстановите гласа си, като

...
Можете да излекувате гърлото и да възстановите гласа си, като
Коментари Харесай

Как да възстановите дрезгавия глас по време на настинка

Можете да излекувате гърлото и да възстановите гласа си, като употребявате както медикаменти, по този начин и потвърдени национални средства

Лекарите назовават ​​това заболяване ларингит. Най-често то се демонстрира като възпалено гърло, болежка при преглъщане и мъчителна непродуктивна кашлица.

Симптомите могат да се появят както при започване на настинката, по този начин и няколко дни след видимо цялостно възобновяване. Причината за забавената демонстрация на ларингита е погрешно лекуване на вирусна зараза или бактериално затруднение.

Дрезгавостта е разследване от инфектиране на ларинкса и гласните струни

Може да възстановите гласа при ларингит и пресипнал глас благодарение на противовъзпалителни медикаменти. Те включват разнообразни спрейове и таблетки за гърло. Съдържат антимикробни съставни елементи, които оказват помощ да се справите с инфекцията и да се отървете от всички прояви на заболяването. Лечението би трябвало да продължи минимум 5 дни, даже в случай че подобрението е настъпило по-рано. В противоположен случай има огромна възможност ларингитът да повтори и то в по-тежка форма.

По време на лекуването е належащо да се даде цялостна отмора на възпалените гласни връзки. Не бива освен да викате, само че и въобще да говорите, в това число шушукайки. Ето за какво е най-добре да прекарате заболяването вкъщи, даже в случай че общото ви здравословно положение ви разрешава да отидете на работа.

Топлината също е от огромно значение при лекуването на пресипнал глас по време на простуда

Необходимо е да пиете топли питиета (чай, билкови отвари, компоти и плодови напитки) и да увиете врата с вълнен шал. Ако се съблюдават всички горепосочени ограничения, подобрението, като предписание, настава към този момент на втория или третия ден.

Лечение на ларингит с национални средства

Народните средства за лекуване на пресипнал глас от време на време са не по-малко ефикасни от медикаментите, които може да си купите от аптеката. Те могат да се употребяват както в композиция с лекарства, предписани от доктор, по този начин и като независима терапия. Важно изискване: по-добре е лекуването да се прави под наблюдението на експерт, с цел да сте сигурни, че заболяването в действителност регресира.

Най-известното домашно лекуване на ларингит е гаргарата

За да извършите това, може да употребявате разтвор на сода или морска сол (1 чаена лъжичка от определения артикул на чаша топла вода), както и отвари от следните билки:

  • култивиран чай;
  • жълт кантарион;
  • невен;
  • лайка;
  • евкалипт.

За по-добри резултати може да си приготвите отвари като смесите няколко билки. Например, запарка от лайка, невен и култивиран чай, смесени в равни пропорции, е доста ефикасна. Оптималното съответствие е 3-4 супени лъжици билки на литър вода.

Гаргарата би трябвало да се прави на всеки час и половина до два часа. Чаят е добре да бъде авансово филтриран и охладен до температура 37-38 градуса. За една процедура са задоволителни 100 мл.

Лимонът също може да помогне за лекуване на възпалено гърло и пресипнал глас

Необходимо е да се употребява лимонен сок, разводнен с топла вода в съответствие 1:1. Процедурата би трябвало да се прави на всеки половин до един час. Този способ на лекуване не се предлага на хора с сензитивен зъбен гланц.

Лимонът ще бъде по-ефективен, в случай че изстискате сока от него и го смесите с мед. Желателно е съотношението мед и лимонен сок да е равно. Получената примес можете да и добавяте към топъл чай.

Към нея може да се добави и сок от алое. Действа противовъзпалително, само че е доста горчива и може да провокира омерзение и даже гадене у някои хора. В идеалния случай се изискват 5-7 капки сок от алое на супена лъжица мед и лимон, само че в случай че лекуването се понася неприятно, по-добре е да намалите дозата на алоето на половина. Получената примес би трябвало да се приема на всеки два часа. Препоръчително е да не я поглъщате незабавно, а да я държите в устата, до момента в който се разтвори изцяло.

Пилешко яйце ще помогне за възобновяване на пресипнал глас

Трябва да разбиете един недопечен жълтък с една чаена лъжичка захар и да добавите малко масло към сместа. Използвайте това лекарство 3-4 пъти дневно сред храненията.

За лекуване би трябвало да употребявате единствено пресни селски яйца. Преди приложимост те би трябвало да бъдат добре измити и изплакнати с гореща вода. В противоположен случай съществува риск от заразяване с тежка чревна зараза – салмонелоза.

Ларингитът може да се излекува и посредством инхалации

За това е целесъобразно да употребявате евкалиптово или ментолово масло. В съд с вода, чиято температура е 70-80 градуса прибавете 3-5 капки масло и да разбъркате всичко усърдно. След това би трябвало да се наведете над съда с получената течност и да вдишвате ароматните изпарения за 5-7 минути. Ефектът ще бъде по-голям, в случай че го вършиме с уста. Процедурата би трябвало да се прави 3-4 пъти дневно. Важно е да спазвате защитните ограничения, с цел да не се изгорите.

Възпалено гърло, болежка при преглъщане, зачервяване на гърлото, задръстване на носа, секреция от носа, кихане и сърбеж, реакция на лимфните възли в челюстта и шията, както и тресчица – всичко това са признаци на ОРВИ. Това значи, че в тялото е попаднала зараза, която се предава по въздушно-капков път и предизвиква респираторни прояви с друга тежест.

При ненавременна диагноза и късно лекуване са вероятни затруднения като пневмония, трахеит, отит, синузит, синузит и други За да се предотврати това, се предлага да се поддържа отмора на легло, да се пият доста течности, да се проветрява стаята и да се овлажнява въздуха. От медикаментите може да се взимат антипиретици при температура над 38,5–39 градуса, нещо за хрема, антисептични и противовъзпалителни средства, както и витамин С.

Инфо: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР